Een interview met Jokaland

Op de set van Red Pumps

IMG_9853

IMG_9840Een uitnodiging om op de set van Red Pumps een kijkje te nemen sla je als fan van Jack Lance natuurlijk niet af. Wat is er immers nog leuker dan te zien hoe een van de verhalen van hem wordt omgezet in beeld.
Maar… een klein probleempje… dit verhaal is nog niet gepubliceerd! Ik kende het dus helemaal nog niet. Dus wat doe je dan? Gelijk met je neus het filmscript induiken natuurlijk! Na het lezen van het script is helemaal duidelijk wat dit voor verhaal is en wat de filmcrew gaat doen. Wat een geweldig verhaal… lekker ‘gore’. Maar, hier mag ik verder dus niks over zeggen: alleen mag ik vertellen dat een paar rode pumps de hoofdrol hebben. Het verhaal staat gepland om op te nemen in de eerstvolgende verhalenbundel (2017) en zal ook als gratis Epub verschijnen.

Vandaag IMG_9863zullen ze een korte douchescene opnemen, en een scene waarbij de hoofdpersoon even aan ‘de drank’ (zie de foto hiernaast) gaat. Maar eerst maak ik kennis met de filmmakers: Suive Pahrt en Hemang Patel. IMG_9855Samen zijn zij Jokaland Inspirations en na het maken van wat booktrailers en het biografiefilmpje van Jack Lance, leek het hen leuk om enkele korte verhalen te verfilmen. Ze hebben een aantal korte verhalen gelezen en deze drie eruit gehaald. Hemang vond het verhaal Weggedood (over een navitagiesysteem uit het boek Scherprechter) het mooist, maar kon deze toch niet verfilmen omdat hier veel kosten aan zaten. Een politieauto, een stuk snelweg… dat maakt het allemaal erg prijzig. Dus gingen ze op zoek naar verhalen die niet te veel kostten qua locatie en special effects. En daar zijn Red Pumps, Late Deliveries en Use your head uitgekomen.

Op het moment van de opname stond Use your Head net een paar dagen op YouTube, en ik vroeg Hemang wanneer hij denkt dat Late Deliveries klaar zal zijn – hij verwacht begin juni (afhankelijk van hoe druk ze het hebben met betaald werk) dat het filmpje op You Tube zal staan. Red Pumps zal waarschijnlijk vrij snel daarna online komen. Ze verfilmen deze verhalen in hun vrije tijd, en opdrachten voor hun bedrijf gaan uiteraard voor. Jokaland Inspirations bestaat nu 1,5 jaar. Suive leerde het vak meerendeels in Estonia, en specialiseerde zich verder bij de filmacademie. Hemang heeft zichzelf het vak geleerd. Ze kennen elkaar via een Kerstfeestje bij vrienden en bleken dezelfde interesses te hebben. Daarom besloten om samen Jokaland op te richten.IMG_9843

Dit was de laatste dag dat gefilmd werd voor Red Pumps. De apparatuur wordt gecontroleerd en getesten men maakt zich klaar om te gaan beginnen. De sfeer op de set van Red Pumps is erg relaxed, en terwijl de actrice Eleftheria Vakaki zich gaat omkleden voor de douchescene lopen er nog andere studenten door het huis waarin de scene gefilmd wordt. IMG_9845Ondertussen zet Suive dingen klaar op een oud theekastje, waarbij zo ook een scene geschoten zal worden. Ze vergelijkt met eerdere filmbeelden of dezelfde schaal er wel op staat, en of die ananas er wel bijhoort.

Actrice Eleftheria staat vaak op toneel en kent het klappen van de zweep. IMG_9861Dan gaan we naar de douche en wordt de douchescene in 2 takes opgenomen. Dat gaat vlot!
Ik mag helpen om de ‘klap’ te geven voor het moment dat film en geluid tegelijk draaien (film ready, sound ready en dan een klap met het board geven).

Daarna wordt in enkele takes de volgende scene opgenomen. Die moest een paar keer over en Suive (die vandaag filmt) geeft aanwijzingen. Beetje meer angst, beetje minder snel, dat stukje tekst anders… IMG_9859Dan staat het erop en wordt de volgende scene geschoten, waarbij er wordt blij wordt gedanst op de rode pumps.

Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan, terwijl de filmcrew wacht tot het licht afneemt en zich opmaakt om buiten in het donker te gaan filmen.

Het was een genoegen kennis te maken met deze mensen, en natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe Red Pumps er uiteindelijk uit komt te zien!

chrissyopset

 

Meer foto’s van op de set van Red Pumps vind je hier!
Share