Tikken Theaterpremiere

Bannertikken

 een dag op de set | Cameo van Jack | Sound | Theater | Theaterpremière

 

Zaterdag 15 september 2007
Vandaag is het zover, het theaterstuk gaat in première! Ik ben reuze benieuwd hoe het stuk eruit komt te zien, en dus heb ik al heel lang geleden kaartjes gereserveerd om naar het Pitboel Theater in Sittard te gaan. En dus reisden mijn betere helft en ik vandaag naar Limboland om getuige te zijn van de première. Natuurlijk was onze schrijver er ook, en we troffen hem en de hoofdrolspelers in ’t theater.

premiere006premiere005

Ron Roumen, die Rick speelt, laat ons de set zien waar het allemaal gaat plaatsvinden vanavond.

premiere004 premiere002

Ron Roumen (Rick), Jack Lance en Tom Bloem (Charles) op de set

premiere031 premiere043

En toch maar even het bewijs dat ik erbij was 🙂

premiere047 premiere048

’s Avonds om 20:00 start het stuk, en ook bandleden van JinkX, die de soundtrack voor de film maakten, zijn aanwezig. Voor de pauze leest Ron Roumen het verhaal ‘Begraven’ voor, dat is lekker om in de stemming te komen en een kijkje te kunnen nemen in de wereld van Jack Lance.


Dan start ´Tikken´. Rick heeft het zwaar: geldzorgen, gescheiden en zijn boek wil ook al niet opschieten.
Hij vraagt midden in de nacht Charles ten hulp… Er is ook een terugblik naar wat eerder is gebeurd: een kroegscène.Charles legt Rick uit dat het horloge heel belangrijk voor hem is… het is zijn ‘gelukshorloge’. Het valt op dat hij er met regelmaat over wrijft…
Dan volgt een scène waarin Rick met zijn dronken kop Charles vermoord. Hij steelt het gelukshorloge, en ook dan gaat het hem eindelijk eens voor de wind. Maar… Charles wil zijn horloge terug… want zolang het tikt, tikt zijn hart. En zoals je weet als je het korte verhaal uit Nachtogen hebt gelezen: het loopt niet goed af…
Als het stuk is afgelopen en krijgen beide heren een groot applaus van het aanwezige publiek.
Ik heb genoten van het stuk, dat vrij trouw is gebleven aan het oorspronkelijke verhaal.
Beide acteurs zetten realistische personages neer, spelen goed op elkaar in en zijn duidelijk te verstaan. De set is simpel gehouden en dat is goed, want dat past bij het verhaal. Nu ben ik natuurlijk wat bevooroordeeld als Jack Lance superfan, maar ik vond het stuk heel prettig om te zien. Het heeft een beklemmende sfeer vanaf het begin en je wilt (ondanks dat ik het verhaal heel goed ken) toch weten wat er nu uiteindelijk gaat gebeuren. Een aanrader!

Later op de avond kregen Jack Lance en Ron Roumen de soundtrack CD met het nummer ‘Ticking’ erop overhandigt, van vier leden van de band JinkX die aanwezig waren op deze première.
Zoals je weet speelt Ron ook de rol van Rick in de film. Zijn hoofd prijkt op het hoesje van de CD.
Tom Bloem speelt trouwens ook een bijrol van cafébezoeker in de film.

premiere133 premiere130
Deze première gemist? Het theaterstuk gaat op tour door Nederland, en zal diverse theaters aan doen. In November in Amsterdam, latere data en plaatsen zullen nog volgen. Ook zijn Tom Bloem en Ron Roumen aanwezig op het Halloweenfestival in Blitterswijck, van 27 tot en met 29 oktober 2007 – en ook hier zullen zij het theaterstuk opvoeren. Ik kijk er nu alweer naar uit!

 

Share