Tikken Theaterstuk

Bannertikken

 een dag op de set | Cameo van Jack | Sound | Theater | Theaterpremière

 

Tikken is een verhaal – uit Nachtogen en Horrorarium

Rick heeft het gelukshorloge van de overleden Charles in bezit. Charles heeft hem in een dronken bui eens gezegd: “Zolang het horloge tikt, tikt mijn hart”. Het horloge stond stil op de tijd dat Charles overleed. Zou het horloge nu ook Rick geluk bezorgen?Met de komst van de film (2007) en het theaterstuk (september 2007) is er een uniek Limburgs project geboren: Jack Lance is afkomstig uit Well (Noord-Limburg) Ron Roumen en Tom Bloem uit Sittard, filmregisseur Robin Peeters komt ook uit Limburg.

Acteurs: RICK: Ron Roumen, CHARLES: Tom Bloem

Theaterstuk status: Afgelopen. Na een tour door Nederland waren acteurs Tom Bloem en Ron Roumen aanwezig op het Halloweenfestival in Blitterswijck, van 27 tot en met 29 oktober 2007 – en ook hier zullen zij het theaterstuk opvoeren.

Film status: op DVD verkrijgbaar.

15 september 2007 Vandaag was de première van het theaterstuk Tikken, en natuurlijk was ik daarbij! Lees een kort verslag (met veel foto’s) van die avond!
april 2007 premiere010PREMIÈRE OP 15 SEPTEMBER
– PitboelTheater Sittard-
Ron Roumen & Tom Bloem spelen TIKKEN
een suspense theatervoorstelling van MetronProdukties
De première van deze voorstelling zal bestaan uit 2 delen:
voor de pauze zal het verhaal ‘ Begraven’ , eveneens van Jack Lance, in een vertelsessie worden opgevoerd. Na de pauze volgt Tikken.
Een unieke thriller avond in de Nederlandse theaters!!!
Op deze Limburgse première op 15 september 2007  (20.00 uur) in het Sittardse Pitboel Theater kunt u kennismaken met de acteurs en de schrijver.
Jack Lance zal persoonlijk aanwezig zijn en zijn vele boeken signeren.
Ook kunt u na afloop van de voorstelling de film Tikken kopen.
Foto´s van de premiere.
20 april 2007 theatertikkenDe repetities voor het theaterstuk zijn van start gegaan! De première van het theaterstuk is gepland voor 15 september om 20:00 in het Sittardse Pitboel Theater. Voor de pauze wordt het verhaal ‘Begraven’ (eveneens uit het boek Nachtogen) opgevoerd in een vertelsessie. Daarna volgt ‘Tikken’. Natuurlijk is Jack present op de premièreavond en zal hij ook signeren. Zet ‘m vast je in agenda, want dit mag je niet missen!

Tom Bloem (L) als Charles en Ron Roumen (R) als Rick.

18 april 2007 Aanstaande donderdag start dan toch de productie voor Tikken in het theater. Eerst was het nog maar de vraag of ‘Tikken’ het theater zou halen (zie berichtgeving van 8 maart), maar nu is er wat dat betreft dan toch goed nieuws te melden!
Na een leessessie zullen de daadwerkelijke repetities beginnen. Tom Bloem is voor Charles gecast. Tom Bloem (36) was als figurant te zien in o.a. ‘De Hemelpaort’ voor de Limburgse televisiezender L1 TV en was ook te zien in een bijrol van ‘Tikken’ in de film van Robin Peeters. De repetities staan gepland voor de maanden mei, juni, en juli.
Augustus 2007 zullen er try-outs worden gegeven, en met de start van het theaterseizoen 2007-2008 in september zal de officiële première worden gepland.
maart 2007 Het is nog maar de vraag of het theaterstuk er gaat komen… informeren bij Metronproducties leert dat Ron Roumen een druk bezet man is, en druk bezig met theater en film in Rotterdam. Helaas kan er momenteel geen prioriteit worden gegeven aan het theaterstuk door andere werkzaamheden. Wat ontzettend jammer is, want het is een prachtig verhaal om in het theater op te voeren. Laten we hopen dat de omstandigheden zullen wijzigen en het theaterstuk alsnog het daglicht ziet.
december 2006 Ron Roumen houdt ons op de hoogte over de theaterproductie:
Met de komst van de film Tikken in 2007 zal er ook een theaterproductie komen aan de hand van twee verhalen van Jack Lance. Het volgende staat in de planning: voor de pauze zal het verhaal ‘begraven’ worden gespeeld in een vertelsessie (met audio en visuele aspecten). Na de pauze draven er 4 of 5 acteurs op voor de theaterversie van Tikken. Ik heb Robin Peeters gevraagd om de regie van de theaterversie te doen, en hij heeft hiermee ingestemd.Roumen vertelt: Het moet zich allemaal gaan afspelen op 5 bij 5 meter. Ik kan niet de woonstudio, de kroeg en de begraafplaats in 1 set zetten, maar het mooie van theater is de suggestie dat wanneer je los komt van de set ook daadwerkelijk ergens anders bent. Ik wil de treurige eenzaamheid van deze schrijver laten zien. Het theaterstuk zal niet veel afwijken van de film. Alleen de sfeer is anders. Ik zal zeer trouw zijn aan het originele verhaal. Te meer omdat de film al variaties laat zien. Ik wil graag eerder beginnen aan het theaterscript, maar verplichtingen en een jeugdtheatertournee (Prins Iemand) dwingen mij momenteel om door Nederland te reizen. Onderweg denk en schrijf ik aan het script.Nadat ik klaar ben met het script komt er een castingronde voor de rol van Charles. Liefst (net als in de film) Jochum ten Haaf, maar hij is gebonden aan zijn contract met het Nationaal Toneel, dus het is de vraag of hij kan. De repetitie periode zal ongeveer 6 weken in beslag nemen. Dus de première van de Theaterproductie ‘Tikken’ verwacht ik in April 2007. Voorafgaand aan die periode zal er een tournee gepland worden. Kleine theaters (tot 150 zitplaatsen) bieden de juiste ambiance om het grote Jack Lance experiment te vervolvaardigen. Ik verheug me er in elk geval heel erg op.
Share