Interview in Wij-Limburg

onderstaande tekst is letterlijk overnomen van http://www.wijlimburg.nl/hotspots/wijlimburg

MADE IN LIMBURG: Hollywood-film van boek Limburgse schrijver/ondernemer Ron Puyn

22 augustus 2013 6:51 Hollywood heeft een boek verfilmd van de Limburgse schrijver/ondernemer Ron Puyn uit Well die onder de naam Jack Lance meer dan 130.000 boeken heeft verkocht. De film verschijnt in 2014. Puyn is ook aandeelhouder van Kersten Europe in Wanssum met 130 personeelsleden. Het bedrijf is grootgemaakt door zijn vader.

Hieronder een interview met Ron Puyn, daaronder meer over zijn Limburgse achtergrond en zijn boeken.

  • Hoe ontstond het contact?

Er ging wel een voorgeschiedenis aan vooraf. Mijn laatste roman Zone is een vliegtuigthriller en daarvoor had ik intensief contact met een Boeing 777 piloot van Emirates Airline, een Nederlander met de naam Jan Cocheret. Via hem kwam ik ook in het mediawereldje terecht, want Jan is getrouwd met Cilly Dartell, bekend van onder meer het SBS programma Hart van Nederland. Jan en Cilly hebben twee zonen, en één van hen woont en werkt in Los Angeles als filmregisseur. Van het een kwam het ander en de zoon, David Cocheret, besloot uiteindelijk dat hij mijn verhaal Nachtogen wilde verfilmen. De film zal begin 2014 uitgebracht worden, eerst in Amerika en daarna de rest van de wereld, met de titel Night Eyes.

  • Wat voor film is het? low budget of een miljoenenproductie?

Het is een spannende thriller met een heel geheimzinnige opening. Een jonge vrouw, Linda, rijdt in haar auto naar huis, en voor haar woning ziet ze haar auto staan. Dezelfde auto waar ze op dat moment ook in zit. Hoe is dat mogelijk? Voor Linda is dit het begin van heel wat angstige avonturen. Het budget voor de film is ongeveer USD 200.000. Niet te vergelijken met wat een blockbuster kost, maar toch genoeg om er een hele mooie en goed geproduceerde 90 minuten-feature-film van te maken.

  • Ben je zelf betrokken bij het script en de uitvoering van de film?

Ik heb commentaar mogen geven op het script en alle opmerkingen die ik had zijn ook verwerkt. Daar kan ik dus alleen maar heel erg tevreden mee zijn. Bij de uitvoering van de film speelde ik geen rol, maar ik ben wel naar Hollywood gegaan om de opnames bij te wonen, en dat was een onvergetelijke ervaring. Als je ziet dat zo’n dertig man, plus natuurlijk de acteurs, bezig zijn om je geesteskind tot leven te wekken en op wat voor professionele manier dat gebeurt, dat doet wel wat met je. De opnames vonden plaats op een steenworp afstand van Hollywood Boulevard, dus echt in hartje Hollywood.

  • Verdien je nog iets aan de film (We zijn tenslotte een ondernemerssite..)

Als auteur van het originele verhaal ga ik zeker verdienen aan de film. Hoeveel zal geheel afhankelijk zijn van de opbrengsten die de film gaat genereren. Vanzelfsprekend hoop ik dat hij tot in alle uithoeken van de aarde te zien zal zijn.

  • Is het de eerste keer dat er een film gemaakt wordt van je boeken?

Night Eyes is de tweede verfilming. De eerste was een korte film van zo’n 25 minuten van een kort verhaal dat ik geschreven heb, getiteld Tikken. Tikken gaat over een man die een horloge bezit dat hem letterlijk een goede tijd geeft. Wat je dan kunt verwachten gebeurt ook, er is iemand anders die dat horloge ook graag wil hebben. Alleen hoort die ander dan al spoedig een ander soort van tikken, het tikken van een duistere kracht…

  • Hoeveel boeken zijn er inmiddels verkocht?

In Nederland en Vlaanderen zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van mijn boeken verkocht. Daarnaast word ik in nu al twaalf talen vertaald. De meeste van die andere taaledities zullen vanaf eind 2013 gaan verschijnen. Enkele taaledities zijn wel al uit, zo verschijnen mijn boeken bijvoorbeeld al in het Spaans en het Duits. In Duitsland zijn er al tienduizenden boeken verkocht.Ron Puyn is een van de sprekers op de 2e Limburgse Toppers bijeenkomst op 13 november van 17 tot 22 uur. Opnieuw in All in Echt. Inspiratie, gezelligheid en netwerken zijn de ingrediënten van de bijeenkomst waar vorig jaar 200 ondernemers waren waaronder Ronald en Ton Goedmakers (Vebego), Jean Gelissen (Toverland), Wim Cox, Roberet Peters (Allekabels.nl), John Jansen (Dynafix) en vele andere. Wilt u zich al aanmelden, dan kan, via redactie@wijlimburg.nl onder vermelding van Limburgse Toppers Echt. Kaarten kosten om en nabij € 100 inclusief eten en drinken. 

MADE IN LIMBURG

Hoe heet uw product?

Ik ben niet alleen schrijver, maar ook ondernemer. Ik doe verschillende activiteiten naast het schrijven. Maar in het kader van dit artikel zal ik mij beperken tot het product ‘verhalen.’

Wie kwam wanneer op het idee voor het product?

Als je de behoefte hebt de pen ter hand te nemen en verhalen te gaan schrijven, dan doe je dat gewoon. Schrijvers worden voortgedreven door hun passie en drang om te schrijven, en dat was in mijn geval niet anders.

Wat is bij benadering de omzet?

Van royalty’s en boekverkopen kun je niet echt bestaan, tenzij je een onverbiddelijke bestsellerauteur wordt. Daar ben ik nog niet, maar de inkomsten nemen wel toe.

Wat is de naam van uw bedrijf?

Alle activiteiten zijn ondergebracht in mijn bedrijf: Lance BV.

Wie is de eigenaar?

Ron Puyn. Dat is mijn echte naam, de naam die op de kaft staat van mijn boeken, Jack Lance, is een pseudoniem.

Sinds wanneer bestaat het bedrijf?

1990.

Hoeveel mensen werken er?

Naast mij nog twee collega’s.

Plaats?

Ik heb een kantoor in Well, maar ook in Venray.

Gemeente?

Venray en Bergen.

Geboorteplaats?

Broekhuizenvorst.

Geboortejaar?

1967

Opleiding?

Communicatiewetenschappen.

Uw werkervaring?

Zelfstandig ondernemer, journalist.

SCHRIJVERSCHAP:

Jack LanceAuteur van mysterieuze thrillers. Jack Lance (pseudoniem van Ron Puyn) heeft verschillende mysterieuze thrillers en korte spannende (horror)verhalen geschreven. Meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn verkocht in Nederland en Vlaanderen alleen.Zijn boeken verschijnen in momenteel twaalf talen: in het Nederlands, Duits, Frans, Tsjechisch, Spaans, Pools, Russisch, Servisch, Bulgaars, Hebreeuws, Indonesisch en Roemeens. Dit betekent dat Jacks werk in een groot deel van Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en in Azië te lezen is.Jacks novelle Nachtogen, het titelverhaal in de gelijknamige verhalenbundel, is verfilmd in Hollywood, Verenigde Staten. De lange speelfilm van ongeveer 90 minuten, getiteldNight Eyes, zal begin 2014 in Amerika in première gaan, later wereldwijd.Eerder al werd een ander kortverhaal van Jack verfilmd, Tikken. Hiervan werd ook een theatervoorstelling gemaakt.Jack maakt geen geheim van zijn voorliefde voor het werk van Stephen King en Dean Koontz. Sommige recensenten noemen hem de Nederlandse Stephen King.Jack begon zijn carrière als journalist. Hij schreef voor enkele landelijke bladen, vooral over paranormale verschijnselen en wonderlijke fenomenen. Hij bundelde zijn gepubliceerde artikelen, onder zijn eigen naam Ron Puyn, in Wonderlijk maar waar.

Web: www.jacklance.nl

Nachtogen

Dit boek is momenteel uitverkocht. Tegelijk met de film Night Eyes verschijnt begin 2014 een nieuwe druk, met als omslag het posterbeeld van de film.Linda Raines rijdt op een dag naar huis en is meer dan een beetje verbaasd wanneer ze haar auto ziet – dezelfde auto waar ze op dit moment ook in zit, geparkeerd voor haar woning. Ze inspecteert die andere auto en stelt vast dat het een exact duplicaat is van haar eigen auto, tot het kleinste detail. Dat lijkt onmogelijk, maar Linda ontdekt dat het onmogelijke toch waar kan zijn, wanneer de verschrikkingen beginnen.In deze verhalenbundel staan nog dertig andere, kortere verhalen. Lees over een klein dorp dat met ijzeren vuist wordt geregeerd door een maniakale huisarts, die een regime van gezond leven dicteert. En over een man die volgens iedereen een beste vriend heeft, die hijzelf helemaal niet kent. Ook kom je alles te weten over een kwaadaardige flitspaal: dat ding schiet geen foto’s op hardrijders, maar dodelijke kogels.Vanzelfsprekend zijn de beide verfilmde verhalen opgenomen, Tikken en Nachtogen. Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Gerelateerde artikelen

Over Lance B.V.

Hoofdactiviteit: Zakelijke dienstverlening
Adres: Well
Aantal werknemers: 2-4
Datum inschrijving: 1/7/1999
.

 

Share