SF Terra over Nachtogen, Hellevanger en Ongelooflijk… maar waar

Nachtogen

“Nachtogen is een boek dat belangstelling wekt door de boeiende manier van schrijven. Als je het openslaat en begint te lezen ben je zo verkocht. Het is vlot geschreven en je bent niet in staat om het opzij te leggen. De schrijfstijl draagt hier zeker toe bij omdat de spanning heel goed wordt opgebouwd. Je krijgt precies die informatie die je nodig hebt. Daardoor blijf je nieuwsgierig en lees je door totdat het verhaal uit is… en dan ga je gewoon verder met het volgende! Tevens wordt je regelmatig op het verkeerde been gezet en dat maakt het natuurlijk alleen maar spannender. Dit boek telt twaalf spannende verhalen. Het beste van de twaalf is het titelverhaal, Nachtogen. Hoofdpersoon Linda Richards komt thuis en ziet een exacte kopie van haar eigen auto op de oprit staan. Maar in haar huis blijkt dat een en ander veranderd is. De nachtmerrie is begonnen…”
– SF Terra.

De Hellevanger

“Horror van Nederlandse bodem. Hoe vaak komen we dat tegen? Niet vaak natuurlijk. Als de schrijver in kwestie ook nog ‘ns vergeleken wordt met Stephen King, is dat reden om ons op de bank te nestelen om te zien of men gelijk heeft. De Hellevanger blijkt vervolgens een vlot lezend boek te zijn, waar ik vrij snel doorheen ging. We maken kennis met de erg levendige Rachel Saunders, die een relatie heeft met Jonathan Lauder. Er blijkt een goede vriendin van haar overleden te zijn in Schotland. Spoorslags gaat ze daar vanuit Londen naartoe. Dan begint de ellende. Ergens is namelijk iets mis gegaan, want Rachel wordt in een bos wakker (en dit is ook het punt waar het boek begint) en weet niet meer wie ze is en wat er de afgelopen dagen gebeurd is. Ze wordt achtervolgd, maar door wie? Op het eerste gezicht is er niemand. Ze rolt van het ene probleem in het andere. Haar vriend Jonathan wordt ook ongerust omdat hij maar niks hoort en reist haar achterna. Maar hoe moet je iemand vinden die niet weet wie ze is? Hulp van buitenaf is onontbeerlijk, zeker als het spoor vele jaren het verleden in dreigt te lopen. Ben je eenmaal zover, dan wil je weten hoe het afloopt. Zeker als ook nog eens blijkt dat de duivel een vinger in de pap heeft. Over de spanningsopbouw in dit boek valt niet veel aan te merken!”
– SF Terra.
Ongelooflijk… maar waar!

“Journalist / auteur Ron Puyn heeft het afgelopen decennium in opdracht van van boek- en tijdschriftuitgevers, maar vooral ook uit persoonlijk interesse, honderden mensen gesproken die opvallende dingen hadden meegemaakt of gezien. Ongelooflijk…. maar waar! (tweede druk alweer) is het resultaat van al deze gesprekken. Toen ik dit boek tussen de stapel recensieboeken ontdekte, hoopte ik dat ik het mocht recenseren. Een aantal van de verhalen had ik al eerder gelezen in diverse bladen in onze leesmap, zoals Aktueel, Panorama, Margriet. Ze spraken me toen al heel erg aan, nieuwsgierig als ik ben naar het paranormale en vreemde, bizarre gebeurtenissen en feiten. Er zijn bewust geen wetenschappers of andere deskundigen bijgehaald. In zijn voorwoord schrijft Ron Puyn dat het hem ging om de verhalen van de mensen zelf. Wel is in de tweede druk de visie van Joanne Klink opgenomen, naar aanleiding van het verhaal van de kleine Maurice (De Magische Sleutel). De titel Ongelooflijk… maar waar! dekt de inhoud van het boek perfect. Het is een verzameling van ruim dertig interviews, ooggetuigenverslagen en reconstructies van ongelooflijke, maar ware gebeurtenissen in ons nuchtere Nederland. Het vertelt over magie, geesten, reïncarnatie, exorcisme, uittredingen, berichten uit het hiernamaals en nog veel en veel meer. De verhalen worden verteld door mensen die het gezien of meegemaakt hebben. Verder vermeldt het boek nog een aantal vreemde verschijnselen en bizarre feiten. Zou er dan toch meer zijn tussen hemel en aarde?”
– SF Terra.

www.sfterra.nl

 

Share