Er is Meer

In dit boek staan enkele waargebeurde verhalen van Ron Puyn. Hij stelde dit boek samen voor het blad Paravisie, toen het 25 jaar bestond. Alle verhalen zijn eerder gepubliceerd in de serie Wonderlijk maar Waar (deel staat vermeld) als ook in de Omnibus.

rp_erismeerER IS MEER bevat het beste uit 25 jaar ParaVisie “het toonaangevende magazine in Nederland en Vlaanderen over paranormale en spirituele zaken”. Dit boek biedt een tijdsbeeld van een kwart eeuw paranormaal Nederland, is zeer gevarieerd van inhoud, en is een must-have voor iedereen met interesse in deze onderwerpen, of zelfs iedereen die wel eens een ParaVisie gekocht heeft. Dat zijn door de jaren heen tienduizenden, zo niet nog veel meer mensen geweest.
Het is een uniek boek: alles wat betrekking heeft op paranormaal gebied in een band. Ook is in de selectie van artikelen de voorkeur gegeven aan tijdloze human interest verhalen en onthullingen, zoals de helderziende die destijds de Bijlmerramp tot in detail voorspelde, wat volop de kranten haalde.

 

Inhoud:

De volgende titels zijn geschreven door Ron Puyn:

  1. De grafrovers van Aberdeen (eerder in WmW1 als Moordenaars en grafrovers)
  2. De spoken van vlucht 401 (eerder in WmW2)
  3. Tot de dood ons scheidt… en daarna (eerder in WmW1)
  4. Tineke’s vreemde dubbelleven (eerder in WmW1)
  5. In zijn macht (eerder in WmW2)
2011 Uit de NBD|Biblion recensie: “In dit boek is een selectie opgenomen van de vele verhalen van bekende en onbekende paragnosten, die in het tijdschrift ParaVisie zijn verschenen en zijn verzameld tot een zeer lijvig boekwerk. Het boek geeft op eenvoudig leesbare manier een goed inzicht in het werk dat een paragnost doet en wat hij/zij kan tegenkomen. Kleine druk en ruime interlinie.”
Flaptekst: Wonderlijk, ontroerend, spraakmakend en waargebeurd

ParaVisie bestaat 25 jaar. De beste en meest aangrijpende reportages uit al die jaargangen zijn nu gebundeld in het vuistdikke ER IS MEER: bijna honderd verhalen, op 440 bladzijden, die blijven verbazen en inspireren.

In de nacht van 3 op 4 oktober 1992 schiet een helderziende ’s nachts wakker. Hij heeft een vliegtuig gezien, met kleuren en kentekens, en voor zijn geestesoog staat een fataal tijdstip gekerfd. De helderziende waarschuwt de autoriteiten op Schiphol. Niemand gelooft hem. Dan stort het El Al toestel dat hij gezien heeft, neer in de Amsterdamse Bijlmer.

Mensen reden honderden kilometers ver om in een kleine Zwolse winkel staatsloten te kopen. Die loten waren namelijk altijd prijs.

Nelleke, de voormalige echtgenote van Sjaak, was het niet eens met zijn tweede huwelijk. Ze maakte de vissen dood, smeet met deuren, en zorgde voor lichamelijke klachten bij Sjaak en zijn tweede vrouw. Hij kon zijn ex niet tot de orde roepen, want hij had haar een tijd geleden al begraven.

Winkelierster Marian maakte het mee dat het geld wat ze verdiende in haar kledingzaak, spoorloos verdween. Het was niet gestolen en ze was het zelf niet kwijtgeraakt: het geld wás er gewoon niet meer.

Koningin Wilhelmina was paranormaal. Ergens in Nederland wordt in het diepste geheim een Ufo bewaard. Hoe kon de zesjarige Marleentje weten dat ze doodging? Hoe ziet Nederland er over twintig jaar uit? De wonderlijke wereld van dromen. Mensen kijken terug op voorbije levens. En bestaan er ook vriendelijke spookhuizen?

Dat alles en nog veel meer in ER IS MEER.

Het boek is te koop in de Suspense Publishing shop of via je (online) boekhandel.

Nederlandse uitgaven

rp_erismeer
Uitgeverij:
Suspense Publishing
Uitgegeven in: 2011
ISBN:
9789088530128
Uitgavevorm:
paperback 440 blz
Omslagillustratie door:
Bruno Dermaux
Share