Verhalen waar Jack nog aan schrijft

Jack Lance heeft nog veel meer boeken in zijn hoofd. Van sommige verhalen is er alleen nog maar een idee, anderen zijn al meer uitgewerkt of zelfs bijna klaar. Toch weet hij al wel waar het over moet gaan. Het is niet goed te zeggen wanneer wat uitkomt, maar dit zit er nog in de pen… Waar werkt Jack aan?

Zone II We vinden de overlevenden van Vlucht 582 terug op een eiland, ergens in de Grote Oceaan. Het eiland is al vele jaren het nieuwe thuis voor andere mensen, die hier net als de nieuwkomers gestrand zijn. Sommigen overleefden een vliegtuigramp, anderen een schipbreuk. De passagiers van Vlucht 582 proberen terug te keren naar de bewoonde wereld, maar stellen vast wat de eilanders al heel lang weten: het is onmogelijk.
Ze worden tegengehouden door een mysterieuze kracht die niemand laat gaan. En zo bevinden de passagiers van de Princess of the Pacific zich nog steeds in een wereld die lijkt op de wereld die ze kennen, maar het niet is. De eilanders hebben vreemde overtuigingen, duistere vijanden en één duivels geheim waar niemand zelfs maar vanaf weet.De reizigers van de Princess zijn nog niet buiten gevaar – nog lang niet zelfs.
De echte overlevingssstrijd moet nog beginnen.
 Zone III De nieuwkomers maken zich klaar voor een laatste, desperate poging om de weg naar huis te vinden. Een apocalyptische strijd kondigt zich aan en zij die nog steeds in leven zijn vormen samen met de Slechtzeggers een front tegen het kwaad dat bezit nam van de Princess of the Pacific, en dat ook dit eiland beheerst.

Zone II en Zone III hebben het gevoel van de tv-serie Lost, maar op een andere, meer mysterieuze manier. De trilogie doet ook denken aan wat er misschien wel of niet is gebeurd met Vlucht MH370, het toestel van Malaysian Airlines dat in maart 2014 (vooralsnog) spoorloos verdween.

Coma Alana Jones is een jonge vrouw die al een maand in coma ligt nadat zij thuis van de trap is gevallen. Haar man Robert ontdekt sporen die erop wijzen dat er mogelijk iemand anders in huis was, op het moment van de ongelukkige val van Alana. Hij begint te twijfelen of het wel een ongeluk was dat Alana in coma houdt, waaruit ze misschien nooit meer zal ontwaken.

Alana is de enige die Robert de waarheid kan zeggen. Hij probeert op allerlei manieren contact met haar te krijgen, zelfs via kanalen naar het hiernamaals. Hij heeft nog geen deur naar haar gevonden, als iets van gene zijde hem vindt.

Het is een kwaad dat hij niet had verwacht, maar hij zal het moeten confronteren om het leven van Alana te kunnen redden.

Gezanten Ontmoet Darryl, een man die eruit ziet als een jaar of dertig. Hij weet zijn leeftijd niet, en ook niet wie hij is. Hij kan zich alleen de laatste acht maanden van zijn leven herinneren. Maar Darryl (die naam heeft hij zichzelf gegeven) doet buitengewone dingen. Hij kan mensen ‘voelen’, totale vreemdelingen die in levensbedreigende situaties belanden, en hij redt ze, vlak voor hun dood. De laatste persoon die hij heeft gered is een 18-jaar oud meisje: twee mannen vielen haar aan in haar appartement en zouden haar verkracht en vermoord hebben, als Darryl niet net op tijd tussenbeide was gekomen. Vanwege dit meisje, Pearl, begint Darryl de connecties te zien tussen alle levens die hij heeft gered, en hij begrijpt nu ook wie zijn vijanden zijn –  ze noemen zichzelf gezanten.

Met Pearl aan zijn zijde begint Darry een reis naar zijn oorsprong en de ontstaan van het leven. Wie is hij echt? Waar komt hij vandaan? En wat is er acht maanden geleden met hem gebeurd? De queeste die Darryl en Pearl ondernemen is er een van liefde en passie, maar ook van verlies en pijn, tot ze de antwoorden vinden waarnaar ze op zoek zijn.

En dan moeten ze vechten tegen een gevaar dat het bestaan van de wereld bedreigt.

Graphic novel project Elgrin zou de naam kunnen zijn van dit verhaal, maar dat is nog niet duidelijk.

De jonge Rana komt er op schokkende wijze achter dat ze geen boerendochter is, maar het doodgewaande enige kind van de laatste, verdreven koning van het rijk Elgrin. Het rijk wordt nu beheerst door de Woestijnhonden, legers afkomstig uit de verre Wastelands. De bezetters hebben de beschikking over vreemde technologie en dat moet ook haast wel, want in Elgrin dacht iedereen dat niets kon gedijen in die dorre woestenij. Als Rana beseft wie ze werkelijk is, begint voor haar een lange queeste, waarbij ze terzijde wordt gestaan door een troep afvallige huurlingen en een mysterieuze scherpschutter, genaamd Josh Gunn.

Nachtogen Nieuwe bundel met korte verhalen, populaire al eerder uitgegeven verhalen van boeken die zijn uitverkocht, maar ook nieuwe.
Share