Kinderen van de Duisternis

Kinderen van de Duisternis is een verhalenbundel, met wat langere en waargebeurde verhalen

rpkinderenvdduisternisIn deze verhalenbundel staat het verhaal “Kinderen van de Duisternis”. Het beschrijft de lotgevallen van enkele jongeren, die gedurende langere tijd wegens hun veronderstelde psychotische en schizofrene gedrag, in een psychiatrische inrichting werden verpleegd; zonder resultaat. Wat hun band was, wat dat zij van hun ‘nachtmerries’ zijn genezen. Niet door medicijnen of therapie, maar door een legendarische hedendaagse duivelsuitdrijving via een paragnost. De auteur onderzoekt de traditionele behandelingswijzen versus de eeuwenoude duivelsuitdrijvingen.
Marion Landers was vijftien toen ze de gezanten van de duivel leerde kennen. Ze liet zich op een dag verleiden tot een spelletje glaasje draaien met schoolkameraden, kreeg tot haar niet geringe verbazing contact met een geest die zich voorstelde als ‘Romulus’ en zag enkele dagen later opeens zwarte gedaantes in monnikspij in haar ouderlijke huis verschijnen.
Daarnaast lees je meer over de veertienjarige Jack, die langere tijd aan zogenaamde achtervolgingswaanzin leed, en geloofde dat er duiveltjes in zijn oren zaten.
Ook het verhaal “De Magische Sleutel” staat in dit boek (nog als “De Gouden Sleutel”). Het is het waargebeurde verhaal over een jongetje dat zijn demonen uiteindelijk kwijtraakt met hulp van een paragnoste. Het gaat over hoe de ouders zich voelen als hij zich vervelend gedraagt, hulp zoeken en uiteindelijk ook vinden. Hoe het komt dat hij zich zo gedraagt, en hoe hij zich erbij voelde wordt later in het verhaal verteld.

inhoudsopgave en fragmenten
  • Inleiding
  • De poppen van Lucifer
  • Het donkere land
  • Zoeken
  • De strijd
  • De gouden sleutel
  • Nawoord
 recensie Theologe Dr. Joanne Klink over dit verhaal
2000 Het boek is nieuw niet meer verkrijgbaar, en is het langste verhaal uit dit boek.
“De Gouden Sleutel” staat in ook in Ongelooflijk… maar waar en in Wonderlijk maar waar I en omnibus onder de naam “De Magische Sleutel”.
“De Slechte Man” is ook opgenomen in Mysterieus en in Wonderlijk maar waar II en omnibus.Het is leuk dat de drie verhalen in het boekje door elkaar heen lopen. Iedere keer lees je weer een stukje over Maurice, dan weer over Marion of Jack.
Het verhaal “De Magische Sleutel” leest heerlijk en het is een superspannend verhaal over een jongetje dat zijn demonen uiteindelijk kwijtraakt met hulp van een paragnoste. Hoe de ouders zich voelen als hij zich vervelend gedraagt, hulp zoeken en uiteindelijk ook vinden is prachtig omschreven.
Hoe het komt dat hij zich zo gedraagt blijkt pas later in het verhaal. Mooi, ontroerend en als je achteraf bedenkt dat het een waar gebeurd verhaal is lopen de rillingen pas echt over je rug…Het verhaal van Marion is ook een prachtig verhaal om te lezen. Je voelt haar angst als je leest dat ze gedaanten van monniken ziet die haar opdrachten geven tot zelfdoding en haar achtervolgen in de diverse inrichtingen. Het doet pijn aan je hart dat je beseft dat dit meisje echt bestaan heeft, en er jaren over gedaan heeft om van deze waanzinnige monniken af te komen.
En ook het verhaal van Jack die “bezeten” is door een oude geest die vroeger altijd geplaagd werd maar hem door inmenging van de paragnost eindelijk met rust laat is zo geschreven dat je het voor je ziet. Voor iedereen loopt het uiteindelijk goed af.Er zijn gedichtjes terug te vinden van Nicole, een ex-schizofrene patiënte die de auteur is tegen gekomen. Ze zijn wat simpel, maar omschrijven goed wat iemand denkt die schizofreen was.

Nederlandse uitgaven

 rpkinderenvdduisternis
ISBNnummer:
90-6010-821-3
Uitgegeven door:
Strengholt’s Boeken / ParaVisie
Uitgegeven in:
1993
Uitgave vorm:
paperback 172 blz
Genre:
Thriller/Horror – Non Fictie
Omslagillustratie door:
Studio Strengholt

 

Share