Nachtogen

Nachtogen is een spannend verhaal, dat ook is verfilmd in Hollywood! 

nachtogen150x225

De filmeditie bevat alleen het (herziene) verhaal Nachtogen, en de minipocket uit 2004 bevat het oorspronkelijke verhaal met daarnaast wat fragmenten uit andere boeken en ‘Ongeloofelijk… maar waar!’, een boek met waargebeurde verhalen dat de auteur onder zijn eigen naam schreef.

Tikken en Nachtogen zijn beiden verfilmd, en diverse verhalen zijn ook op luisterboek verkrijgbaar.

 

 

 

 

Verhalen in Nachtogen

Ik wil jou (Lees hier een fragment)
Sarah doet opeens vreemde dingen. Alleen zij weet dat ze die niet gedaan heeft. Er is iemand, een geheimzinnige vrouw, die haar vrienden en bekenden ervan overtuigt Sarah te zijn. Ze belt ze op om ze ontslag te geven, en valt ze lastig met avances. De ander zal haar pas met rust laten nadat ze gekregen heeft wat zij wil. Dat is Sarah zelf. Voor één nacht…

Het Spoor      
Ze mogen elkaar niet zo: zoon Roger en stiefvader Theo. Maar omdat de moeder van Roger vind dat ze elkaar beter moeten leren kennen gaan ze een weekend met elkaar op stap. De tocht in de sneeuw wordt een hel voor een vader en zijn stiefzoon.

engelensprong
De Engelensprong heeft een eigen boekpagina

Nachtogen Verfilmd (Eerder onder de naam De Engelensprong in De Engelensprong)
Als de jonge, aantrekkelijke Linda Richards op een dag thuiskomt bij haar pittoreske bungalow op het Schotse platteland, staat daar haar Astra 1.3 S. Dezelfde wagen waar ze op dat moment ook in zit. Tot het kleinste detail lijkt de andere auto op die van haar. Het is haar Astra. Geen twijfel over mogelijk. De verschrikking is begonnen…

pf_bijziendBijziend (Ook opgenomen in de eerste editie van het tijdschrift Pure Fantasy).
Steven is als een kind zo blij nadat hij dankzij een lasercorrectie voorgoed van zijn bijziendheid is genezen. Daarna ziet hij weer scherp. Meer dan hem lief is zelfs…

Samantha
Bijna een kwart eeuw nadat ze elkaar voor het laatst gezien hebben, houden drie vriendinnen een reünie. Iedereen is ouder geworden en verteld over wat zij hebben meegemaakt de afgelopen 25 jaar. Dan verschijnt de vierde van de eens zo hechte groep aan Gail in de pub waar de reünie plaatsvind. Zij is geen spat veranderd. Nog net zo jong als toen. Echt geen dag ouder geworden…

Bloedlust (Eerder in De Engelensprong)
Een man in een lange jas, kraag omhoog en gezicht verborgen onder een zwarte hoed, loopt met vaste tred over Holburn Street. Er is iets vreemds aan hem. Beverly Nichols vindt zijn hand zo raar. Dun. Grijs. Lange nagels. Yvonne ziet onvrijwillig zijn gezicht – een nachtmerrie. Dan vallen de eerste slachtoffers.

tikken150x225Begraven (Ook als luisterboek bij DVD van Tikken) (Eerder in De Engelensprong)
Op dat moment had Leo opeens een .44 Magnum in zijn handen en joeg hem een kogel door zijn hoofd. Dat was lang geleden. Een gedenkwaardig ogenblik. Het was immers het moment dat hij, Ben Lindsey, stierf.

LBstoplichtmanPas op voor de Stoplicht Man (Eerder in De Engelensprong & in PFjaarbundel III, ook als luisterboek )
Caren en Simon gaan een avondje op stap. Ze rijden door een rood verkeerslicht. En ze waren nog zo gewaarschuwd voor de Stoplicht Man…

Meneer Monster (Eerder in De Engelensprong)
Andrew Harvey`s gepijnigde gezicht is blauw. Het mondstuk van een zuurstofslang is tussen zijn lippen geklemd. Het enige dat hij nog kan voortbrengen is een kermend gorgelen. Zijn arts staat voor een raadsel dat beter een mysterie kan blijven…

Harold Aldraugh (1931-1995) (Eerder in De Engelensprong)
Harold Aldraugh was een spook en hij was ziek. Zes jaar geleden overleed Harold Aldraugh aan de gevolgen van acute en, naar bleek, ernstige darmklachten. Helaas verdwijnen de klachten niet met zijn heengaan, waardoor er voortdurend een onaangenaam luchtje hangt in zijn huis, gelegen op het fraaie platteland van het graafschap Essex, dat na zijn verscheiden is betrokken door andere mensen. Maar er zijn meer zaakjes die stinken.

tikken150x225Tikken Verfilmd (Ook als luisterboek bij DVD van Tikken)
Rick heeft het gelukshorloge van de overleden Charles in bezit. Charles heeft hem in een dronken bui eens gezegd “Zolang het horloge tikt, tikt mijn hart”. Het horloge stond stil op de tijd dat Charles overleed. Zou het horloge nu ook Rick geluk bezorgen? Filmmaker Robin Peeters maakte een korte verfilming van dit verhaal, dat ook op DVD is verschenen.

De Vreemde Gast van Archibald McPherson (Ook als luisterboekbij DVD van Tikken)
Een norse oude man woont alleen in afgelegen gebied. Gasten waren schaars en ongewenst, daar zorgde Archibald zelf wel voor. Dan staat er op een winterse avond opeens een wildvreemde kerel bij zijn woning. “Ik ben George, en ik ben u dankbaar dat ik binnen mocht komen. Het was bijna te laat om nog een levende ziel te te treffen”.

2015

nachtogen150x225

Dit is de cover van de nieuwe uitgave. Later komt er nog een nieuwe verhalenbundel met korte verhalen waarin Nachtogen opgenomen zal worden, naast nog enkele oude verhalen (Tikken) en nieuwe nog niet eerder verschenen verhalen.

juli 2013  Er is meer bekend gemaakt over de filmeditie van Nachtogen. Er komt een speciale (herziene) filmeditie van Nachtogen uit. Er is nog geen cover bekend gemaakt.
november 2012 De film Night Eyes heeft een eigen Facebookpagina. Men is bezig met het editten van de film.
De cast is bekend voor de verfilming! Check de Filmpagina voor verder filmnieuws.
Jack geeft aan eerder dit jaar tbv de film het verhaal Nachtogen grondig te hebben aangepakt en het scenario volgt strak zijn nieuwe versie. Volgend jaar, tegen de tijd dat de film uitkomt, is er een kans dat de bundels Nachtogen en Scherprechter als één boek opnieuw gaat verschijnen, getiteld Nachtogen, alle verhalen gereviseerd, en uiteraard mét de herziene verhaalversie van Nachtogen, en met als cover een beeld uit de film Nachtogen. Misschien wordt het een vrij dik boek omdat hij eigenlijk ook wat nieuwe korte verhalen wil toevoegen.
september 2012  Nachtogen wordt inderdaad verfilmd; in december zijn er plannen om te gaan starten. Filmpagina aangemaakt.
januari 2012 Het zou zomaar kunnen zijn dat Nachtogen verfilmd gaat worden! Jack liet zich ontvallen dat er plannen mee zijn!
2008 Foreign Media Group gaat deze titel opnieuw uitgeven in een hoge oplage, met nieuw omslag, voor verkoop in supermarkten, drogisterijen en tankstations.
 maart 2007 Dit jaar komt de titel opnieuw uit met een nieuwe cover.
 november 2006 Luisterboek Tikken wordt voorgelezen door Ron Roumen. Zie ook de Digitale uitgaven pagina
juni 2005 In de COBversie van Nachtogen heeft Jack in het verhaal “Meneer Monster” een verfijning aangebracht. Company of Books, een onderdeel van Foreign Media Group, gaf in de zomer van 2005 beide boeken van Jack Lance opnieuw uit onder haar imprint Brilliant Books. Zowel Nachtogen als De Hellevanger werden gedrukt in een oplage van maar liefst 11.200 stuks en zijn totaal uitverkocht.
 mei 2004 Het boek is een verhalenbundel met daarin 12 spannende lange en korte verhalen. Het verhaal Nachtogen is het oorspronkelijke verhaal “De Engelensprong“, en is door de auteur herzien voor Nachtogen.
augustus 2004 nachtogenminipocketnachtogen2004 De minipocket Nachtogen bevat het complete verhaal Nachtogen en diverse stukjes uit de andere boeken. Het verschil tussen de cover van de minipocket en het boek is de tekst boven de titel.

Op de minipocket staat ‘Meeslepend als Stephen King’ en op het boek staat ‘Vlotte horror die je nergens in Nederland vindt’ – redactie dagblad Spits.

 Het boek is te koop in de Suspense Publishing shop of via je (online) boekhandel.

Nederlandse uitgaven

 nachtogen150x225  nachtogen2008FMG
Uitgeverij:
Suspense Publishing
Uitgegeven in: 2014
ISBN:
978-90-8853-031-9
Uitgavevorm:
Filmeditie pocket 128 blz
Omslagillustratie door: Ton Janssen
Uitgeverij:
Foreign Media Group
Uitgegeven in: 2008
ISBN:
978-90-8519-781-2
Uitgavevorm:
paperback 300 blz
Omslagillustratie door: Shutterstock
 nachtogen2007  nachtogen2005COB  pf_bijziend  nachtogen2004  nachtogenminipocket
Uitgeverij:
Suspense Publishing
Uitgegeven in: 2007
ISBN:
978-90-8853-006-7
Uitgavevorm:
paperback 300 blz
Omslagillustratie door:
Bruno Dermaux
Uitgeverij:
Company of Books
Uitgegeven in: 2005
ISBN:
90-8519-331-1
Uitgavevorm:
paperback 300 blz
Omslagillustratie door:
DPS
Uitgeverij:
Pure Fantasy
Uitgegeven in: 2005
ISBN:
geen
Uitgavevorm:
tijdschrift
Omslagillustratie door:
Uitgeverij:
Suspense Publishing
Uitgegeven in: 2004
ISBN:
90-806345-2-2
Uitgavevorm:
paperback 300 blz
Omslagillustratie door:
Eric Kusters
Uitgeverij:
Suspense Publishing
Uitgegeven in: 2004
ISBN:
geen
Uitgavevorm:
pocket 94 blz
Omslagillustratie door:
Eric Kusters

Digitale uitgaven

nederhorror LBstoplichtman tikken150x225
Nederhorrorbox met Tikken, Woensdag en Horizonica.

Uitgever:
Art-S Home Entertainment
Uitgegeven in:
2008
Genre: Horror
Uitgave vorm:
DVD 4 discs
Omslagillustratie door:
Mikenzo communicatie

Pas op voor de Stoplichtman

Uitgever:
Kruidvat (COB)
Uitgegeven in:
2005
Genre: Thriller/Horror
Uitgave vorm:
Luister CD
Omslagillustratie door:
COB

 

Tikken & Begraven & De vreemde gast van Archibald McPherson

Uitgever:
Mosasaurus film
Uitgegeven in:
2007
Genre: Thriller/Horror
Uitgave vorm:
DVD
Omslagillustratie door: Mosasaurus film

Share