Nieuws 2007

Oud Nieuws

 

Nieuwsblog 2010 t-m 2015 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

 

Het kan zijn dat sommige externe linken niet meer werken
ivm de ouderdom van de informatie.


 

Midwinterfair 2007 – 8 december 2007

Ron had weer een boekenkraampje op de Midwinterfair bij het Archeon in Alphen aan de Rijn. In twee dagen werden heel veel boeken verkocht aan de liefhebbers en zagen de mensen achter de kraam weer velen in vol ornaat voorbij komen.
Reuze gezellig dus weer!

 

De Pet van schrijver Jack Lance – Bloed doet het goed – 28 november 2007

In Dagblad de Limburger verscheen een krantenartikel over Jack Lance, genaamd De Pet van schrijver Jack Lance. Het vertelt meer over hoe het idee achter Scherprechter is ontstaan, waarom hij liever niet wil dat zijn boeken onder het genre ‘horror’ gerecenseerd worden en waarom zijn verhalen zich vaak in het buitenland afspelen. Je leest het hier!

Jack werd ook genoemd in een artikel over boeken in oktober, maar waar we nu pas over beschikken. Hierin staat ook te lezen dat het boek Zone in juni 2008 zal gaan verschijnen. Lees hier meer!

Op de Midwinterfair! – november 2007

Ron is weer aanwezig op de Midwinterfair in Alphen aan de Rijn tijdens het eerste weekend van december. Dat belooft weer een gezellige boel te worden!

Halloweenfestival een succes! – 28 oktober 2007

Het eerste Halloweenfestival in ‘Bibberwijck’ was een succes! Op de eerste dag werd er heerlijk gegeten onder het genot van een prachtig Jack Lance verhaal en kon men in The Little Shop of Horrors boeken kopen en laten signeren. Op dag twee werd er gesmincked, naar het theater Tikken gekeken, was er een heerlijk lopend buffet (nee, je hoefde er niet achteraan te rennen!), was The Little Shop of Horrors weer open en werd er op de muziek van JinkX gedanst en was het gewoon keigezellig! De Stephen King Community, de Jack Lance Community en natuurlijk Ron/Jack waren aanwezig. Een foto impressie van die dagen vind je hier!

Halloweenfestival 26-27 oktober – 25 oktober 2007

In De Limburger stond vandaag een stuk over het Halloween Festival: (klik op het artikel voor een vergroting.
Meer informatie over het Halloween Festival vind je hier!
Het eerder geplande programma is aangepast (bevatte eerst ook de zondag, en op zaterdag is o.a. de spooktocht vervallen).

Ron/Jack centraal tijdens het Halloweenfestival 26-27 oktober – 21 oktober 2007

Nog twee weekjes, en dan is Jack aanwezig op het Halloween Festival dat twee dagen (van 26 oktober t/m 27 oktober a.s.) wordt gehouden in het Limburgse plaatsje ‘Blitterswijck’. De plaats wordt omgedoopt tot ‘Bibberwijck’ en je kunt genieten van een diner met spannende Jack Lance verhalen, het theaterstuk ‘Tikken’ en achter de schermen van de verfilming van ‘Tikken’, luisteren naar de band JinkX (die de coversong maakte voor de verfilming) tijdens een feestavond, de nieuwste boeken van Jack kopen en de DVD Tikken… en natuurlijk signeert hij!
Verder kun je genieten van een griezelbuffet, smincken en zijn Drakenland, de Jack Lance Community en de Stephen King Community te gast in ‘The little shop of Horrors’.
Meer informatie over het Halloween Festival vind je hier!
Het eerder geplande programma is aangepast (bevatte eerst ook de zondag, en op zaterdag is o.a. de spooktocht vervallen).

Tikken bestellen? – 15 oktober 2007

Je kunt het mediapakket Tikken vanaf nu bestellen voor 14,95!
Extra’s: Naast de DVD met de film (30 minuten), achter-de-schermen met een interview met Jack Lance en de Community, de soundtrack, tikken-als-theater-documentaire-, zitten er ook twee luister CD’s in met verschillende, door Ron Roumen voorgelezen Jack Lance verhalen in het pakket.
Voorgelezen verhalen zijn: Tikken, Eten met Schoonmoeder, Raadsvergadering, De vroege begrafenisondernemer, Het gezonde leven, Weggedood, De vreemde gast van Archibald McPherson en Begraven.

Ron/Jack op de Stephen King Communitydag – 13 oktober 2007

Ron/Jack was te gast op de Stephen King Communitydag. Jack ’s Tikken was voor het eerst te koop op de Communitydag, en vond al gretig aftrek bij de fans. Natuurlijk signeerde hij voor de fans, en werden nieuwe boeken verkocht. De eerstvolgende gelegenheid dat je Jack kunt zien is nu tijdens het Halloweenfestival!

Tikken behind the scènes op Stephen King Communitydag – 10 oktober 2007

De behind the scènes van Tikken zal worden vertoond op de Stephen King Communitydag op 13 oktober a.s. Het mediapakket zal daar voor het eerst te koop zijn, en zo ziet het eruit! Je kunt het vanaf nu op verschillende plaatsen bestellen: (informatie volgt nog)

Tikken theater première – 15 september 2007

Het theaterstuk van Tikken heeft op zaterdagavond 15 september zijn première beleeft in het Pitboel theater in Sittard. Natuurlijk was de Community er weer bij, en er is een fotoverslag van de avond gemaakt.
Ik heb genoten van het stuk, dat vrij trouw is gebleven aan het oorspronkelijke verhaal. Beide acteurs zetten realistische personages neer, spelen goed op elkaar in en zijn duidelijk te verstaan. De set is simpel gehouden en dat is goed, want dat past bij het verhaal. Nu ben ik natuurlijk wat bevooroordeeld als Jack Lance superfan, maar ik vond het stuk heel prettig om te zien. Het heeft vanaf het begin een lekkere beklemmende sfeer en je wilt (ondanks dat ik het verhaal heel goed ken) toch weten wat er nu uiteindelijk gaat gebeuren. Een aanrader!
Het theaterstuk gaat op tournee door Nederland, en zal diverse theaters aan doen. In November in Amsterdam, latere data en plaatsen zullen nog volgen.
Ook zijn Tom Bloem en Ron Roumen aanwezig op het Halloweenfestival in Blitterswijck, van 27 tot en met 29 oktober 2007 – en ook hier zullen zij het theaterstuk opvoeren. Ik kijk er nu alweer naar uit!

Alle nieuwe covers nu verkrijgbaar! – 12 september 2007

De hele serie nieuwe covers is nu verkrijgbaar, inclusief het geheel nieuwe boek ‘Scherprechter’. Je kunt ze bestellen via Suspense Publishing, of kopen tijdens de première van het theaterstuk Tikken (15 september) of tijdens de Stephen King Communitydag (13 oktober). Het is een prachtige serie boeken geworden!

Debuut van mediapakket Tikken – 5 september 2007

Het Tikken mediapakket zal voor het eerst te verkrijgen zijn op de Stephen King Communitydag. Op zaterdag 13 oktober vind deze gelegenheid plaats aan de Weverstede in Nieuwegein. Niet alleen is Jack te gast, hij zal er ook zijn boeken verkopen en signeren. Scherprechter zal natuurlijk ook te koop zijn tijdens deze dag! De Stephen King Community bestaat 5 jaar, en heeft behalve Jack nog meer schrijvers te gast, ze verkopen zowel Engeltalige als Nederlandstalige nieuwe en tweedehands boeken en VHS, beeldjes en DVD’s. Ze staan bekend om hun gigantische loterijen waar je geweldige prijzen kunt winnen. Van Jack zitten er onder andere het mediapakket en de boeken Horrorarium in de prijzenpot. Meer informatie vind je hier. Toegangskaarten kosten 2 euro.

Halloween Festival – 14 augustus 2007

Jack is aanwezig op het Halloween Festival dat van 26 oktober t/m 28 oktober a.s. wordt gehouden in het Limburgse plaatsje ‘Blitterswijck’. Dat wordt omgedoopt tot ‘Bibberwijck’ en je kunt genieten van een diner met spannende Jack Lance verhalen, het theaterstuk ‘Tikken’ en achter de schermen van de verfilming van ‘Tikken’, luisteren naar de band JinkX (die de coversong maakte voor de verfilming), de nieuwste boeken van Jack kopen en de DVD Tikken… en natuurlijk signeert hij!
Verder kun je genieten van een spooktocht, een griezelbuffet, Sagen en Legenden brunch, smincken en zijn Drakenland, de Jack Lance Community en de Stephen King Community te gast in ‘The little shop of Horrors’.

Meer informatie over het Halloween Festival met een wel hele spectaculaire prijs voor het hele weekend, vind je hier!

Try out theater Tikken – 14 augustus 2007

Voorafgaand aan de première van Tikken zullen Ron Roumen en Tom Bloem een try-out spelen op:
VRIJDAG 14 SEPTEMBER 2007
CAFE-ZAAL ‘T TORP
Ecrevissestraat 1 in Obbicht
AANVANG 20.00 UUR.

RESERVERINGEN VOOR DEZE TRY-OUT:
Metron Info Lijn – 046-4523720 of 06 – 30389927

Reserveringen voor de première:
Zaterdag 15 september 2007
Pittboel theater
Montgommerystraat
Sittard
046-4584721

Tikken & Community – 10 augustus 2007

Wat ik nu toch weer mocht meemaken! Vandaag ben ik geïnterviewd over de Jack Lance Community en over de schrijver… en dat komt op de DVD als een van de extra’s! Het was best wat eng, maar ook heel erg leuk, omdat Jack’s poes Minoes hele leuke geluidjes maakte en dus mocht ze even op schoot voor een close-up en een prrrr ^..^! Ben benieuwd wat ervan op de DVD komt te staan natuurlijk!
En dan ook gelijk het klapstuk meegemaakt: een montage van Tikken gezien, die bijna af is nu! Er moeten nog wat geluidjes worden toegevoegd of een scène op een andere plek gezet worden, maar hij dan issie echt af. En hij is zo spannend geworden! Wat een prachtige casting is dit geweest van Jochem ten Haaf en Ron Roumen! De karakters passen echt helemaal bij Rick en Charles. Ik zat daar met een beklemd gevoel van spanning een halfuurtje op de bank en was de hele wereld vergeten. Er zitten wat schrikmomenten in die je niet verwacht, wat onverwacht camerawerk van Robin Peeters en het verhaal is alle recht toegedaan. Het is echt kei, keigaaf! Ik kan bijna niet wachten: het mediapakket wordt begin oktober verwacht…

Meer over de film ‘Tikken’ vind je hier en klik hier voor de dag dat ik te gast was op de set. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Boek Zone komt later – 6 augustus 2007
Het boek Zone zal later uitkomen dan verwacht. De verwachting was dat het tegelijk met Scherprechter zou uitkomen, in september 2007, maar nu is de datum verzet naar 2008. Wanneer precies is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Vlucht 582 stijgt op van LAX airport in Los Angeles. Sydney is de bestemming van deze Oceans Airways 747-400. De meer dan driehonderd passagiers zijn vreemden voor elkaar. Samen echter ondergaan ze de verschrikkingen. Want hoog boven de onmetelijke Pacific verandert de routinevlucht in een nachtmerrie. Er doen zich vreemde verschijnselen voor. Dan wordt een man dood gevonden. Steeds duidelijker blijkt dat een mysterieuze indringer aan boord is…

Theaterstuk Tikken: extra voorstelling ! – 6 augustus 2007

Wegens grote belangstelling is nu al besloten tot een extra voorstelling van het theaterstuk Tikken. Op 15 september is de première en er zal nog een voorstelling gegeven worden. Die datum is nu nog niet bekend. Zie voor informatie ook de theaterpagina.
Reserveren kan op telefoonnummer 046-4584721 of per mail reserveringen@pitboel.nl — maar een beller is sneller! Entree € 8,– Snel reserveren is aanbevolen: de zaal van het Pitboel Theater – Montgommerystraat (tegenover Limbrichterveld flats) in Sittard heeft slechts ruimte voor 61 toeschouwers. Gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer: 10 minuten lopen vanaf Station NS Sittard – bereikbaar met buslijn 14 – richting Born – Halte Tunnelstraat – daarna 2 minuten lopen.

Unleash Winnaars! – 4 augustus 2007

Tijdens het Castlefest in Lisse werden de jaarwinnaars van de Unleash wedstrijd bekend gemaakt.
De eindwedstrijd ging tussen Sven de Keyser en Harald Timmer voor de Fantasy/Sf verhalen, en tussen Anko van der Woude en Saskia Appel voor de horror/suspense verhalen. De jury heeft er wakker van gelegen, appels met peren proberen te vergelijken maar uiteindelijk gaan Sven en Saskia er met de hoofdprijs vandoor en mogen hun boek laten drukken bij Books Of Fantasy! Van harte gefeliciteerd!
Organisatoren Alex de Jong en Ron Puyn tijdens de uitreiking van de eerste Unleash. De tweede Unleashwedstrijd loopt alweer! Je verhaal van 6000 woorden kan alweer worden ingestuurd! Hier lees je er alles over!

Jack op de Stephen King Communitydag 2007 – 30 juli 2007

Ook dit jaar is Jack/Ron weer te zien bij de Stephen King Communitydag, die dit jaar op 13 oktober gehouden wordt in Nieuwegein (Utrecht). Hij zal er net als de andere aanwezige schrijvers (Thomas Olde Heuvelt, Alex de Jong, Anko van der Woude, Rianne Lampers en het schrijversduo Sjoerd de Boer en Frank van der Meijden) boeken verkopen tegen een speciale prijs (ook de nieuwste uitgaven!) en signeren.

Alle schrijvers worden ook aan een fan gekoppeld voor een Quiz over Stephen King en samen geven nemen ze plaats in een forum. De Stephen King Community bestaat 5 jaar, en het belooft spectaculair te worden! Tijdens de loterijen kun je natuurlijk ook prijzen van Jack Lance winnen: het boek Horrorarium (met zijn verhaal Late Leveringen) en het mediapakket van Tikken! De entree voor de Communitydag is drastisch omlaag gegaan: voor 2 euro ben je al binnen, en vanwege het 5 jarig bestaan krijg je altijd een cadeau! Meer informatie vind je hier!

Tikken is JinkX’ed! – 29 juli 2007

De coverband JinkX maakte de soundtrack voor de verfilming van Het heet Ticking en zal ook als extra feature op de DVD komen te staan. De soundtrack heeft net als de film Tikken en het theaterstuk nu een eigen pagina gekregen op deze website. Via die pagina kun je nu ook alvast een stukje van de soundtrack beluisteren!

Scherprechter, Zone en Vijand – 25 juli 2007

Jack meldde dat het boek Zone, niet in de set zal zitten die in oktober wordt verwacht. Dat maakt Scherprechter onder de naam Jack Lance dan het nieuwe verhaal dat dit jaar nog uitkomt. Zone zal in 2008 verschijnen.
Onder zijn eigen naam komen in augustus en september ook al de nieuwe serie Wonderlijk maar Waar uit, waarvan deel III helemaal nieuw is, dus eigenlijk hebben we geen klagen..!
Op de vraag waar Jack na Zone mee aan de slag gaat antwoordde hij dat dit ‘Vijand’ zal worden. Hij had al eerder een idee voor een verhaal met deze naam, en dat staat al in Scherprechter. Dat verhaal gaat over Kirk Darwins. Diens vriend heet Joe Perry. Dat beweert iedereen in Kirks omgeving. Zelf echter heeft hij echter nog nooit van deze Joe gehoord… Waar het boek ‘Vijand’ dan over gaat wilde hij op dit moment nog niet kwijt, maar zodra er meer over bekend wordt laten we het je natuurlijk weten!

Nieuwe Banner – 25 juli 2007

Nu er zoveel nieuwe boeken worden verwacht, was het nodig om ook de banner te updaten, en te veranderen naar eentje waar al die nieuwe boeken in staan. De man die zelf deze prachtige covers maakte, zorgde ook voor de nieuwe banner. Mooi issie hè? Dank je Bruno!

Tikken is JinkX’ed! – 22 juli 2007

De coverband JinkX maakte de soundtrack voor de verfilming van Tikken. Het heet Ticking en zal ook als extra feature op de DVD komen te staan. Het is een mooi nummer, dat goed bij de film past! JinkX heeft een eigen website, waar je meer informatie over hen kunt vinden.

Reserveren voor theaterstuk Tikken – 22 juli 2007

Als je nog een plekje wilt voor het theaterstuk van Tikken, dan moet je snel zijn. Er zijn nog maar 17 plaatsen beschikbaar in het Pitboel theater. Hoe je dat kunt doen? Klik hier!

Wonderlijk maar Waar al verkrijgbaar, met zomeractie! – 12 juni 2007

De serie boeken Wonderlijk maar Waar, zijn al te bestellen via SuspenseShop! Ze kosten 14,95 per stuk. Klik hier voor meer informatie over de boeken.
En wie de hele serie in één keer aanschaft, ontvangt een gratis CD ter waarde van minstens 11,95 euro! Preorder alvast!
WmWI is in augustus verkrijgbaar, II en III vanaf september.

Boekje bij de Paravisie – 5 juni 2007

Eind van deze maand (25 juni) zit er bij het tijdschrift Paravisie, een klein boekje met verhalen van Ron Puyn uit de boeken Wonderlijk maar Waar. De moeite om ‘m even te halen als je geen abonnee bent!

Win Vuurgeest bij Aktueel – 5 juni 2007

In de Aktueel van deze week staat bij het stuk over schrijvende vrouwen ook een stukje over Jack Lance. Hij vertelt waar hij van houdt en waarom hij schrijft zoals hij schrijft. Onderaan staat hoe je Vuurgeest kunt winnen! (klik op de foto hiernaast voor een groter exemplaar) Heel gemakkelijk: stuur een mailtje naar het opgegeven adres bij Aktueel!
Gemakkelijker kan het niet he!? Noot van Jack Lance: Aktueel geeft aan dat er 300 exemplaren worden weggegeven, dit is echter niet waar. In totaal worden 100 reacties beloond met het boek Vuurgeest.

Alle covers komende uitgaven bekend! – 1 juni 2007

We mogen alle covers van de komende uitgaven en heruitgaven bekend maken! De Wonderlijk maar Waar serie, met 3 boeken, en Scherprechter maakten we al eerder bekend. Nu zie je ook de covers van Hellevanger, Nachtogen, Vuurgeest en die van het gloednieuwe verhaal Zone! Kijk voor meer informatie op de boekenpagina’s.

Jack op TV – 7 mei 2007

Je hebt toch zeker wel gekeken naar de Limburgse zender L1, waar een kort interview was te zien met onze Jack? Er was aandacht voor de verfilming van ‘Tikken’ en het feit dat er al 80.000 boeken zijn verschenen onder zijn pseudoniem Jack Lance. Niet gezien? Surf hierheen!

Cover Scherprechter bekend – 4 mei 2007

Scherprechter wordt dit jaar nog uitgegeven, en dit is de cover! Het bevat een aantal nieuwe verhalen: Suzie’s geheim, Eten met schoonmoeder, Het mysterie van Albyn house, De vroege begrafenisondernemer en Vijand. Ook bevat het een drietal verhalen die we al kennen: Scherprechter (ook in Duistere Parels), Late Leveringen (eerder in Horrorarium) en Weggedood (jaarbundel Pure Fantasy). Van die laatste verhalen zijn fragementen te lezen. Kijk voor meer informatie op de boekenpagina van Scherprechter.

Reserveren voor theaterstuk ‘Tikken’ – 3 mei 2007

Reserveringen voor het theaterstuk Tikken worden al aangenomen.
Zie voor informatie ook het bericht van 20 april hieronder, of de theaterpagina.Reserveren kan op telefoonnummer 046-4584721 of per mail reserveringen@pitboel.nl. Entree € 8,– Snel reserveren is aanbevolen: de zaal van het Pitboel Theater heeft slechts ruimte voor 61 toeschouwers.

Portret van Jack Lance in Limburgs Tv-programma Ratatoej – 2 mei 2007

Aanstaande maandag is er op de Limburgse zender L1 een portret van Jack Lance te zien in het programma Ratatoej. Er is speciale aandacht voor ‘Tikken’. Voor niet Limburgers geen probleem: na maandag is het ook via de website van L1 te bekijken.

Theaterstuk ‘Tikken’ & vertelsessie ‘Begraven’ – 20 april 2007

De repetities voor het theaterstuk zijn van start gegaan! De première van het theaterstuk is gepland voor 15 september om 20:00 in het Sittardse Pitboel Theater. Voor de pauze wordt het verhaal ‘Begraven’ (eveneens uit het boek Nachtogen) opgevoerd in een vertelsessie. Daarna volgt ‘Tikken’. Natuurlijk is Jack present op de premièreavond en zal hij ook signeren. Zet ‘m vast je in agenda, want dit mag je niet missen! Tom Bloem (L) als Charles en Ron Roumen (R) als Rick.

Theaterstuk ‘Tikken’ in pre-productie – 18 april 2007

Aanstaande donderdag start dan toch de productie voor Tikken in het theater. Eerst was het nog maar de vraag of ‘Tikken’ het theater zou halen (zie berichtgeving van 8 maart), maar nu is er wat dat betreft dan toch goed nieuws te melden! Na een leessessie zullen de daadwerkelijke repetities beginnen. Tom Bloem is voor Charles gecast. Tom Bloem (36) was als figurant te zien in o.a. ‘De Hemelpaort’ voor de Limburgse televisiezender L1 TV en was ook te zien in een bijrol van ‘Tikken’ in de film van Robin Peeters. De repetities staan gepland voor de maanden mei, juni, en juli.
Augustus 2007 zullen er try-outs worden gegeven, en met de start van het theaterseizoen 2007-2008 in september zal de officiële première worden gepland.

Jack Lance; de baby – 4 april 2007

Op 4 april 2007 heeft Marie-Paule (een echte fan van onze schrijver) een prachtig en kerngezond kereltje op de wereld gezet. En, je raadt het al: hij heeft de naam Jack Lance meegekregen. Met zijn 3770 gram en is 50 cm lang is dit vast de kleinste fan! We feliciteren Marie-Paule en haar familie met de geboorte van haar kindje, en met het uitkiezen van de goede naam natuurlijk!

De trailer van Tikken is online! – 27 maart 2007

YES YES YES! Sorry… ik ben een beetje enthousiast… Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver: de trailer van Tikken is online!
De spanning spat van je scherm! Neem snel een kijkje!! (en laat in ons forum weten wat je ervan vond)!

Nieuw uit te komen – 27 maart 2007

Van Wonderlijk maar Waar, zijn nu ook de covers van deel II en III bekend. Wat een juweeltjes! Ook de inhoudsopgaven van de drie boeken die gaan verschijnen onder de titel Wonderlijk maar Waar (I, II en III) zijn bekend, en er zijn online wat fragmenten te lezen. Deel III zijn allemaal nieuwe verhalen!

De film ‘Tikken’ – 18 maart 2007

Zojuist op verzoek van Robin Peeters van Mosasaurusfilms en van schrijver Jack Lance, de trailer van de film ‘Tikken’ bekeken. De spanning spat van je beeldscherm! Ik mag er nu verder nog niets over zeggen, maar als ik wat je te zien krijgt in de trailer (binnenkort komt deze voor iedereen online en vind je de link natuurlijk ook weer op de Jack Lance Communitywebsite) en wat ik gezien heb op de set bij elkaar op tel, dan beloofd dit alleen maar veel goeds, en heeft Robin Peeters er werkelijk een kunststukje van gemaakt! Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar de film, die dit voorjaar nog wordt verwacht op DVD, zeker na het zien van deze trailer!
Meer over de film ‘Tikken’ vind je hier en klik hier voor de dag dat ik te gast was op de set. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Voorlopig geen theaterstuk ‘Tikken’ – 8 maart 2007

Teleurstellend nieuws voor Jack Lance fans die zin hadden om naar het theater te gaan om daar ‘Tikken’ te bekijken. Het ziet er naar uit dat, door drukte van het producerende bedrijf, het theaterstuk voorlopig is uitgesteld.

Nieuwe uitgave Wonderlijk Maar Waar – 7 maart 2007

Dit is de nieuwe cover van Wonderlijk maar Waar die binnenkort zal verschijnen. Een juweeltje nietwaar? Klik op de kaft om een volledige foto te zien van voor- en achrkant. Ook de inhoud van het boek is bekend, de verhalen die in het boek komen te staan zijn een collectie van wat hij eerder publiceerde in diverse boeken (Ongelooflijk… maar Waar!) en publieksbladen (Aktueel, Panorama, Nieuwe Revu, Margriet en Paravisie). Ron Puyn uit Well, hoort de mensen aan en schrijft hun ervaringen op. Niet om het geheim te ontrafelen, want vindt hij: “het mysterie moet een mysterie blijven”. Hij laat in het midden of hij er nu wel of niet in gelooft wat mensen meemaken, en de lezer mag een eigen oordeel vellen. Door de jaren heen heeft hij zo al heel wat vreemde en opmerkelijke relazen te horen gekregen.

De inhoudsopgaven van de boeken dit gaan verschijnen als Wonderlijk maar Waar (I, II en III) zijn bekend, en er zijn online wat fragmenten te lezen. De covers van deel II en III worden binnenkort verwacht.

Nieuwe uitgaven – 5 maart 2007

Ron vertelde dit jaar met een aantal nieuwe boeken te komen. Er komt een nieuw deel onder zijn eigen naam bij in de Ongelooflijk maar waar serie, maar dit keer onder de naam Wonderlijk maar Waar, met daarin weer een groot aantal nieuwe waargebeurde verhalen.

Nieuwe boeken onder zijn pseudoniem Jack Lance zijn Zone, Scherprechter en Gezanten.
Het is nog erg geheim allemaal, maar ik heb de covers van de boeken al gezien en ze zijn prachtig! Vast een sneak preview van de ruggen hiernaast…

Halloween weekend – 20 februari 2007

Het is wat vroeg, het is tenslotte pas februari, maar Jack liet weten plannen te hebben voor Halloween! Vorig jaar is met succes een Fright Night (diner waarbij spannende verhalen verteld werden) geweest. In samenwerking met Tante Jet (lokatie), Ron Roumen (acteur) en de Community gaat Jack dit jaar een spannend weekend organiseren. Wat er allemaal te doen zal zijn zullen we op een later tijdstip melden, maar in elk geval zal er lekker gegeten kunnen worden, krijg je spannende verhalen te horen en te zien en komen misschien zelfs de karakters uit de boeken van Jack tot leven… het is er tenslotte Halloween!

Unleash Award – uitslag najaarswedstrijd – 21 januari 2007

Natuurlijk was Ron, als een van de organisatoren van de Unleash Award, aanwezig in Nieuwegein (Ut), waar hij de uitslag van de najaarswedstrijd bekend maakte.
De schrijverswedstrijd wordt georganiseerd door Ron Puyn en Alex de Jong (zie foto links) en bestaat uit een voorjaars- en najaarswedstrijd. Verhalen uit Suspense/Horror, Fantasy/SF kunnen worden ingestuurd en worden beoordeeld. Dit levert twee winnaars op, die ook per jaargang tegen elkaar strijden. De overall winnaar kan een boek middels POD laten drukken. De voorjaarseditie, georganiseerd door Pure Fantasy loopt al: tot 31 maart kunnen verhalen worden ingestuurd.

De eerste uitslag van de najaarswedstrijd is als volgt:
Categorie Suspense/Horror:
1: Anko van der Woude – Liefde van een hond
2: Karlien van Houtte – Het teken van de Fomore
3: Fred Rabouw – Lieve Woordjes

Categorie Fantasy/SF
1: Alex de Jong – Valstrik in de Aikiriane
2: Sven de Keyser – Hongerig als de wolf
3: Wout Jut – Groeistuipen

Making of … Tikken – 6 januari 2007

Ron vertelde me dat Robin Peeters (regisseur voor Tikken) op 3 februari bij hem komt filmen voor de making of… van de film Tikken. Op korte termijn (maart) hoopt hij dat de trailer voor de film online zal zijn, maar het kan dus nog wel even duren voor de DVD verkrijgbaar is. We houden je op de hoogte!

Gelukkig 2007! – 1 januari 2007

Voor iedereen de allerbeste wensen voor 2007! Dat ook dit jaar weer een spannend Jack Lance/Ron Puyn jaar wordt mogen we met zijn allen hopen, en verwachten! Want wat staat er in elk geval in de planning? In 2007 komen alle boeken van Jack in een serie met een nieuwe cover uit, Zone en Scherprechter zullen daar onderdeel van zijn. De film Tikken komt begin 2007 uit, met een making of en een luister-CD. Tikken komt als theaterproductie en wellicht wordt er ook een filmserie gemaakt met korte verhalen. Rondom Halloween zullen we ook weer een spektakel bij Tante Jet mogen verwachten, de Community is betrokken bij de organisatie en we houden je op de hoogte!

Share