Nieuws 2006

Oud Nieuws

 

Nieuwsblog 2010 t-m 2015 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

 

Het kan zijn dat sommige externe linken niet meer werken
ivm de ouderdom van de informatie.


 

Het zit Jack niet mee… – 11 december 2006

Op de vraag hoe het de laatste filmdag van Tikken is gegaan, vertelde Jack: ‘Wat ben ik blij dat ik niet ziek in bed lig… Ik had dus die cameo in Tikken en vandaag moesten we filmen op een begraafplaats. Sta ik daar in alle vroegte, toen de regisseur besloot om het te laten regenen – ergo: achter me stond een enorme brandweerwagen en een spuitgast die me ongenadig nat spoot (om in de film te laten zien dat het écht regende). Maar goed, dezelfde ontberingen golden voor de overige figuranten. Koud dat het was… ik begin pas nu een beetje op te warmen… Een horrorfilm maken is dus lijden… Maar ik zou het zo weer doen hoor!’

Jack Lance gebeten door covermodel! – 10 december 2006Auteurs waren hun leven niet zeker! Wat gebeurde hier?
Tijdens de Midwinterfair in Alphen a/d Rijn wisten aanwezige auteurs Jack Lance, Alex de Jong, Nico de Braeckeleer, Thomas Olde Heuvelt en Stan Nicholls ternauwernood het vege lijf te redden als de vamp van de cover van Horrorarium haar tanden in heeft gedaan… Ook bezoekers redden het vege lijf!

Verfilming Tikken – 1 december 2006

De site is uitgebreid met een filmpagina, en een pagina voor de theaterproductie van Tikken, die ook in de planning staat.
Verder is de teaserposter bekend gemaakt! Bekijk nu de officiële filmsite!

Verfilming Tikken – 24 november 2006

Tikken wordt werkelijkheid! Vandaag was ik op de filmset van Tikken, en heb een groot gedeelte van de tweede draaidag mogen meemaken! Lees hier meer. Je vind er o.a. een interview met de regisseur, artikelen uit kranten en tijdschriften enzovoorts.

Gratis op de foto met de coverdame van Horrorarium – 11 november 2006

Tijdens de Midwinter Fair gehouden op 9 en 10 december in het Archeon (Archeonlaan 1 Alphen a/d Rijn), kun je met deze gebodypainte dame van de cover van Horrorarium op de foto als je het boek (voor een aanbiedingsprijs!) aanschaft! De Midwinter Fair wordt in diverse gebouwen binnen het Archeon gehouden, en geeft twee dagen ruimte aan muziek, shows, games, ambachten en demonstraties. Het vind allemaal plaats tussen 10:00 en 20:00 uur. In de overdekte Fantasy & Gotic– markt is bij de stand van Pure Fantasy ook de coverdame (Danielle) te vinden. Er zijn vele bekende auteurs uitgenodigd, en diverse schrijvers van Horrorarium zullen aanwezig zijn: Alex de Jong, Jack Lance en Thomas Olde Heuvelt bijvoorbeeld. Maar ook WJ Maryson, Peter Schaap, Tais Teng, Robert Carter en Stan Nicholls zijn aanwezig. Voor het programma zie de site van de Midwinter Fair. Als je op de foto wilt met de dame hiernaast moet je op zondag 10 december naar Alphen a.d. Rijn komen.

Verfilming Tikken – 31 oktober 2006

In Horrorarium staat het korte verhaal “Tikken” (ook te vinden in Nachtogen) en daarbij staat vermeld dat de DVD begin volgend jaar wordt verwacht. Ook zullen er enkele luisterverhalen op de bijgeleverde CD te vinden zijn. Bedoeling is dat eind november het filmen van start gaat. Lees hier meer.

Horrorarium – 25 oktober 2006

Het is er! Horrorarium ligt in de winkels. Het verhaal van Jack Lance (Late Leveringen) is er weer een die je gelezen moet hebben! Net als de verhalen van de andere schrijvers lekker horrorachtig. HET boek om te lezen deze maand! Lees hier meer (en een fragment!).

Met een prachtige cover, en een voorwoord van Dean Koontz!
192 pagina’s
ISBN-10: 90-806345-9-X
ISBN-13: 978-90-806345-9-6
voor maar 14.95 en hier te koop!

Jack’s Loezepoes doodgereden – 18 oktober 2006

Vandaag een moeilijke dag voor Jack. Dit jaar overleed poes Henkie, en deed poes Loes zijn intrede in huize Lance. Maar vandaag is zij doodgereden door een auto die veel te hard door de straat reed. Jack vond haar met een gebroken ruggengraat langs de stoeprand.

Horrorarium – 5 september 2006

Het is nog even wachten op het voorwoord van Dean Doontz, maar dan kan het nieuwe boek Horrorarium naar de drukker. Het is de bedoeling dat het omstreeks Halloween in de winkels te krijgen is.
Aan het boek, met horror van Vlaamse en Nederlandse bodem werkten de volgende schrijvers mee: Gerhard Hormann, Thomas Olde Heuvelt en Jack Lance (de Nederlandse schrijvers) en Johan Deseyn, Bavo Dhooge, Eddy C. Bertin en Nico De Braeckeleer (de Vlaamse schrijvers).

Weggedood – 5 augustus 2006

In de Pure Fantasy jaarbundel van 2005 staat het nog nooit eerder gepubliceerde verhaal ‘Weggedood’ van Jack Lance.
Het boek is nog maar net uit, en werd tijdens het Castlefest geïntroduceerd. Wil je meer lezen over, en een fragmentje van dit verhaal: klik dan op de boekenpagina.

Tikken – 8 juli 2006

De verfilming van ‘Tikken’ staat nog steeds op stapel. Jack is nog bezig met het script en er wordt nog druk overlegt. Voor de fans is er jammer genoeg nog geen datum bekend waarop gefilmd gaat worden, en dus kunnen we je ook nog niet laten weten wanneer de DVD te verwachten is. Maar we houden een vinger aan de pols en op het moment dat er meer bekend is laten we dat natuurlijk weten!

Uitverkocht! – 30 juni 2006

Kruidvat doet goede verkopen met de boeken van Ron Puyn en Jack Lance!
Vorig jaar vlogen de 12.500 Hellevangers en 12.500 Nachtogen binnen korte termijn de winkels uit dat dit Jack Lance in de Top 3 deed belanden. Voor Mysterieus en Ongelooflijk…maar waar! gold het zelfde. Binnen enkele maanden waren alle exemplaren verkocht! Via ‘Gefluister in het duister’ kunnen we je melden dat er alweer over weer nieuwe uitgaven wordt gesproken, maar welke dat zijn?

Prijsvraagwinnaar – 30 juni 2006

De Stephen King Community deed een prijsvraag over Duistere Parels waarbij letters uit het boek gezocht moesten worden om een zin te vormen. Ze gaven een Jack Lance boekenpakket weg (Vuurgeest, Hellevanger, Nachtogen, Kinderen van de Duisternis, pocket nachtogen en Ongelooflijk… maar waar!) als hoofdprijs. De winnaar is geworden: Freddy Symoens uit België. Gefeliciteerd en heel veel plezier ermee!

Duistere Parels Prijsvraag – 15 mei 2006

Als je het boek Duistere Parels in bezit hebt, kun je in juni meedoen met de prijsvraag van de Stephen King Community. Zij hebben een prijsvraag bedacht waarbij je het boek nodig hebt, omdat letters via een bepaalde code uit het boek moeten worden opgezocht. De prijzen die je ermee kunt winnen zijn niet verkeerd: Een Jack Lance boekenpakket (Vuurgeest, Hellevanger, Nachtogen, Kinderen van de Duisternis, pocket nachtogen en Ongelooflijk… maar waar!), een Stephen King boekenpakket (Zwart Huis, Donkere Toren 7, Het pad naar de Donkere Toren, Het, Carrie en nog veel meer) en een Stephen King filmpakket.
Surf naar www.stephenking.nl en schrijf je in op Kings Things (gratis maandelijks mailing magazine), want daar staat de prijsvraag straks in!

Cameo Jack in ‘Tikken’ – 15 mei 2006

Zoals je weet is Robin Peeters van Bridge Entertainment het verhaal Tikken aan het verfilmen. De schrijver zal zelf in beeld komen in de verfilming, want hij heeft een heuse cameo! Alfred Hichcock deed dit ook altijd in zijn films. Stephen King doet het regelmatig… zou hier een nieuwe trend worden gezet door Jack – in elke film een cameo? Hij heeft geen tekst, maar zal in de film te zien zijn. Ook zijn vader speelt mee in de film! De Community is uitgenodigd (datum nog niet bekend) om mee te komen kijken op de set. We houden je op de hoogte en zullen uitgebreid verslag doen!

Welke eerst? Hellevanger II, Gezanten, Zone of Horrorarium – 15 mei 2006

Nu Duistere Parels er is, vraag je je natuurlijk af wat de volgende stap van Jack/Ron zal zijn, en wanneer je weer iets nieuws kunt lezen van zijn hand. Natuurlijk kun je regelmatig zijn journalistieke verslagen lezen onder zijn naam Ron Puyn in de Aktueel.
Maar hoe zit dat met nieuwe boeken? Zelf was hij toch niet zo tevreden over Hellevanger: ‘De entiteit in het boek had wat uitgediepter kunnen worden, en precies om deze reden ben ik momenteel heel druk bezig met Hellevanger II.
Op zich een nieuw verhaal, maar het borduurt wel heel nadrukkelijk voort op het eerste verhaal. Lees deel II straks en je hebt ’n compleet verhaal. Ik was aanvankelijk wel van plan de ‘entiteit’ uit te werken in boek I, maar het voelde toch beter aan dat in een apart boek te doen. Er is namelijk nog heel wat over te vertellen… Hellevanger II komt dit jaar nog uit, of bij Suspense Publishing of bij de Foreign Media Group.’
Dus: Hellevanger II is waar Jack momenteel druk mee aan de slag is.
Over ‘Gezanten’, een boek waarmee hij al eerder aan de slag was, maar dit aan de kant heeft gezet voor het boek ‘Zone’ zei hij in maart: ‘Gezanten gaat zelfs een trilogie worden (nee, ik ga me niet vervelen de komende jaren).’ Of dit betekent dat we langer op ‘Zone’ moeten wachten is nog niet duidelijk, maar het klinkt alsof het nog wel even duurt voor we deze titel op de plank mogen zetten.
Horrorarium (werktitel), waarin een zevental schrijvers voor spannende verhalen zorgen (o.a. Jack Lance, Thomas Olde Heuvelt en Nico Braeckeleer) wordt een uitgave van Suspense Publishing – met een exclusief voorwoord van niemand minder dan Dean Koontz! Het boek wordt verwacht rond Halloween (zeer toepasselijk). Jack gaf eerder aan het nieuwe verhaal ‘Late Leveringen’ hiervoor te willen gebruiken, maar twijfelt hier momenteel aan en zegt een nog beter verhaal in het hoofd te hebben voor deze bundel.

Duistere Parels auteursfeestje – 6 mei 2006

Op 6 mei was het dan zover, en was het auteursfeestje voor Duistere Parels. De meeste auteurs waren aanwezig om de boeken in ontvangst te nemen, en het was een gezellig samen zijn. De boeken zijn nu ook te koop in de boekhandel, als ze daar niet aanwezig zijn kunnen ze deze voor je bestellen! Mocht dat niet lukken kun je ze ook via suspenseshop bestellen natuurlijk!
Ook Ron (Jack Lance) was aanwezig; hier enkele foto’s.
De redactie van Duistere Parels rondom het eerste boek. vlnr:
Kees Krick, Thomas Olde Heuvelt, Saskia Appel, Chrissy v/d Haven (ik), Wesley v/d Plas, Ron Puyn
Natuurlijk moest er gesigneerd worden!
Voor meer foto’s, ook van de andere auteurs; klik hier

Duistere Parels komt eerder! – 22 april 2006

Duistere Parels verschijnt eerder! Was eerst een datum eind mei, begin juni gepland, het boek is vanaf 6 mei al leverbaar!
Het boek bevat 19 spannende verhalen en kost 12,50 in de winkels. Het ISBNnummer is 90-806345-8-1 en het is overal verkrijgbaar of te bestellen.
Meer lezen? Surf even door!

Auteur te gast Stephen King Communitydag – 11 maart 2006

Ron Puyn was te gast op de Stephen King Communitydag.
Hier enkele foto’s van de succesvolle aanwezigheid.

Auteur te gast Stephen King Communitydag – 10 maart 2006

Morgen (zaterdag 11 maart) zal Ron te vinden zijn op de Stephen King Communitydag. Hij is daar samen met 7 andere auteurs (Thomas Olde Heuvelt, Willem Asman, Frank van der Meijden, Sjoerd de Boer, Alex de Jong, Anko van der Woude en Theo Barkel) te gast om boeken te signeren en te verkopen. Verder wordt er een quiz gehouden om de kennis over Stephen King te testen (en waarbij een mobiel te winnen is voor iemand uit het publiek) en schrijven zij met elkaar een ‘doorgeefverhaal’ dat op het einde van de dag wordt weggegeven in de laatste loterij.
De kans om ook vragen aan Ron te stellen en prijzen te winnen mag je natuurlijk niet voorbij laten gaan!

Interesse uit het buitenland! – 10 maart 2006

Jack liet me weten dat er heel veel interesse is in Pyrophobia (de vertaling van Vuurgeest). Hij was recent in London en hoorde daar dat er uitgevers uit China, Japan, Tjechië, Spanje, Italië, Polen, Brazilië, Amerika, Engeland en Scandinavië interesse hebben in het boek. Dus wie weet ligt Jack Lance daar strakjes ook in de boekwinkels!

Jack’s verhaal in Horrorarium – 17 februari 2006

Nu is ook bekend geworden wat het verhaal van Jack in de verhalenbundel Horrorarium gaat worden. Het heet Late Leveringen, en het speelt zich af in Fernhill, de woonplaats van Jason en Kayla Evans en gaat over de beroemde schrijver Richard Hawthorne die, zoals je wellicht weet uit Vuurgeest, daar ook woont. Laat op een avond gaat de deurbel bij Richard. Een jonge vrouw staat op de stoep, voor een grote bestelwagen van het koeriersbedrijf Late Leveringen, en ze eist een ‘levering’. Richard heeft geen poststuk dat bezorgd moet worden, maar zij neemt daar geen genoegen mee… In Fernhill blijven vreemde dingen gebeuren rondom de postbezorging aldaar (in Vuurgeest was dit ook al het geval)…
Nog steeds geen uitgave datum van deze bundel bekend.

Jack’s verhaal in Duistere Parels – 15 februari 2006

Eindelijk is bekend geworden wat het verhaal van Jack Lance gaat worden in de verhalenbundel “Duistere Parels”. De titel is ‘Scherprechter’. Het is een superspannend verhaal dat zich afspeelt op Nederlandse bodem.
Tim en Zara keren huiswaarts na een feestje. Het is diep in de nacht. Tim, achter het stuur, rijdt veel te hard. Het is de laatste keer dat hij de maximum snelheid overtreedt…

Verfilming ‘Tikken’ gaat door! – 15 februari 2006

De verfilming van het verhaal ‘Tikken’ uit Nachtogen, gaat op zeker door! Dat liet Jack de Community vandaag weten. Zoals je weet was eerst het oog van de filmmaatschappij gevallen op het verhaal ‘De stoplichtman’, maar dat bleek toch niet te gaan lukken waarna naar het verhaal ‘Tikken’ werd gekeken.
Het verhaal gaat over Rick. Die heeft het gelukshorloge van de overleden Charles in bezit. Charles heeft hem in een dronken bui eens gezegd “Zolang het horloge tikt, tikt mijn hart”. Het horloge stond stil op de tijd dat Charles overleed. Zou het horloge nu ook Rick geluk bezorgen? We houden je op de hoogte hierover!
Bekijk vast de filmpagina!
Jack heeft beloofd zijn best te doen de Community ook op de set uitgenodigd te krijgen, zodat we uit de eerste hand verslag kunnen doen van de vorderingen!

Jack Lance te gast op Stephen King Communitydag 11 maart 2006 – 13 februari 2006

Jack is weer uitgenodigd om op de Stephen King Communitydag aanwezig te zijn. De kans om eens persoonlijk kennis te maken en die brandende vraag eens te stellen, of natuurlijk om je (meegebrachte) boek te laten signeren…
Hij zal hier natuurlijk eigen boeken verkopen en signeren, maar ook het boek Duistere Parels, waar een – nog bij de redactie onbekend- verhaal van hem in zal verschijnen. Het boek bevat verhalen van 19 spannende verhalen schrijvers en zal daar in de voorverkoop tegen een lage prijs aan te schaffen zijn! Korte intro’s op die verhalen zijn alvast te lezen!

Mysterieus & Ongelooflijk maar waar bij Kruidvat! – 13 februari 2006

Zeer binnenkort (volgende week) zullen de nieuwe boeken van Ron Puyn verschijnen bij het Kruidvat. Het gaat om een herziene versie van Ongelooflijk maar waar, waarin je behalve het verhaal ‘De Magische Sleutel’ ook een verzameling verhalen van ongelooflijke, maar ware gebeurtenissen in Nederland terug vind.
In Mysterieus (en onverklaarbaar) vind je het verhaal De Slechte Man (eerder in Kinderen van de Duisternis) en een verzameling interviews, ooggetuigenverslagen en reconstructies van mysterieuze en onverklaarbare gebeurtenissen in ons nuchtere Nederland.
Op de boekenpagina’s van de nieuwe boeken zijn inhouds-opgaven opgegeven. Beide boeken hebben ongeveer 185 pagina’s en zijn uitgegeven via Brilliant Books

Wijziging website – 25 januari 2006

De .nl website heeft, zoals je ziet, een kleine restyling ondergaan. Het wit-rood is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor dit rustgevender blauw.
De nieuwsberichten die links te lezen waren, zijn naar boven verdwenen en blijven dus ook nu weer tijdens het surfen in het zicht. Het menu vind je voortaan links. Er zijn zoveel nieuwe dingen te melden dat het oude menu daartoe niet meer toereikend was. De boekenpagina’s zijn aangepast en overzichtelijker gemaakt, en ook zijn er alweer nieuwe foto’s van Jack/Ron te bekijken. Bij de biografie is tevens de bibliografie opgenomen, en ook is er een verfilmingsectie bijgekomen. Hopelijk vinden jullie het een verbetering?!

Verhaal in bundel ‘Horrorarium’ – 15 januari 2006

Er zal ook een verhaal van Jack Lance in een verhalenbundel genaamd Horrorarium verschijnen. De datum voor die bundel is nog niet genoemd, maar de bundel met griezelverhalen verhalen voor volwassenen zal waarschijnlijk een voorwoord van Clive Barker bevatten!

Verfilming ‘Tikken’? – 15 januari 2006

Het gerucht gaat dat niet het verhaal Pas op voor de Stoplicht Man, maar het verhaal Tikken uit het boek Nachtogen verfilmd gaat worden.

Jack Lance te gast op Stephen King Communitydag 11 maart 2006 – 15 januari 2006

Jack is weer uitgenodigd om op de Stephen King Communitydag aanwezig te zijn.

Pyrophobia in het Engels verschenen! – 2 januari 2006

Voor de Engelstalige lezers onder ons: Vuurgeest van Jack Lance is binnenkort ook in het Engels verkrijgbaar. Pyrophobia heet het dan.
Olaf Nijsen is de vertaler van het boek. Het gaat over John Evans die drie foto’s krijgt en waarop staat dat hij niet bestaat. Elke foto is een clou. Er staan dingen op die niemand van hem kan weten. Hij heeft sinds zijn jeugd al een grote angst voor vuur. Samen met zijn vrouw gaat hij op zoek naar de reden achter deze foto’s en komt uiteindelijk uit bij zijn eigen graf…
Jack Lance is bezig aan zijn volgende boek: Zone.
Meer informatie over de Engelse uitgaven vind je op deze website.

Boeken van Ron bij Kruitvat! – 2 januari 2006

In 2006 verschijnen er bij Brilliant Books (onderdeel van COB) maar liefst twee boeken van Ron Puyn. Het eerder verschenen boek Ongelooflijk… maar Waar! bestond uit verschillende onderdelen: een deel waarin drie verhalen door elkaar heen lopen, en achterin een gedeelte waarin feiten en weetjes over mysterieuze zaken waren opgenomen.
Het boek wordt nu opgesplitst: Ongelooflijk… maar Waar (hier rechts) zal de verhalen bevatten, en in Mysterieus (hier links) zullen nog veel meer feiten en weetjes worden opgenomen dan in Ongelooflijk… maar waar eerst het geval was. Weer vele nieuwe ongelofelijke verhalen en gebeurtenissen van Nederlandse bodem zullen in dit boek de intrede doen. Vanaf eind februari zullen beide boeken weer via Kruidvat te verkrijgen zijn!

Share