Nieuws 2008

Oud Nieuws

 

Nieuwsblog 2010 t-m 2015 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

 

Het kan zijn dat sommige externe linken niet meer werken
ivm de ouderdom van de informatie.


 

16 december 2008 Jack Lance straks ook in de Tsjechische Republiek!
Ook de Tsjechische Republiek gaat Vuurgeest van Jack Lance uitbrengen. Uitgeverij Albatros (die daar ook de Harry Potters uitgeeft) verwacht het boek eind volgend jaar op de markt te hebben. Dit is al het tweede land, buiten Nederland om, waar straks Jack Lance boeken te vinden zijn. Je begrijpt dat Jack zelf nu een glimlach om zijn mond heeft die er in geen maanden meer af te slaan is! Gefeliciteerd!!!

Jack Lance uitgegeven in Duitsland!
13 december 2008 De Duitse uitgeverij Verlagsgruppe Lübbe gaat Vuurgeest van Jack Lance uitbrengen. Later zullen mogelijk ook Jacks andere romans volgen. Lübbe heeft ook interesse in Hellevanger, de debuutroman van Jack. Lübbe is een bekende naam in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, en is de Duitstalige uitgever van onder andere Stephen King (net als Luitingh hier in Nederland), Dan Brown en tal van andere bestsellerauteurs. Jack is ook in gesprek met uitgevers in andere landen. Dat is dus heel goed nieuws voor de hardwerkende Jack!
Midwinterfair
13 december 2008 Vandaag en morgen is Jack te vinden op de Midwinterfair in het Archeon te Alphen aan de Rijn.
Zone en Vijand
13 december 2008 Jack schrijft nog aan het boek Zone, het verhaal over vlucht 582. Het vliegtuig stijgt op van LAX airport in Los Angeles. Sydney is de bestemming van deze Oceans Airways 747-400. De meer dan driehonderd passagiers zijn vreemden voor elkaar. Samen echter ondergaan ze de verschrikkingen, hoog boven de onmetelijke Pacific. Er doen zich vreemde verschijnselen voor… en dat is nog maar het begin van de nachtmerrie. Vijand is een verhaal waar Jack ook aan schrijft op dit moment. Het gaat over Vince Reed, uit Californië. Hij is een radiofreak en zendpiraat. Op een dag maakt hij contact met een radiostation uit het hiernamaals. ‘Ik leg je om,’ roept een stem dreigend. De stem is van een overledene en is voor Vince het begin van een queeste naar een eerder leven – toen hij Elijah Corbin was, een outlaw in het Wilde Westen. Ooit, in 1882, vond er in het plaatsje Hamilton een bloedbad plaats. Nu keert het verleden terug en lijkt de geschiedenis zich te herhalen…
Halloween avond een succes!
2 november 2008 De Halloweenavond van 1 november is een succes geworden! We werden verrast met heerlijk en creatief opgemaakt eten, het verhaal (eten met schoonmoeder), dat werd voorgedragen door acteur Ron Roumen, viel goed in de smaak en het was vooral gezellig! Bekijk hier de foto’s van die avond!
Nederhorror DVD box met Tikken
25 oktober 2008

 

 

De DVD Tikken (dus niet de beide audioboeken) komt op een unieke Nederhorrorbox met ‘Horizonica’ (de eerste Nederlandse zombiefilm) en ‘Woensdag’ (eerste Nederlandse slasherfilm).
De verwachte releasedatum van de box is rond 15 november. De box met 3 films (het wordt een 4 disc box omdat Horizonica een dubbel DVD is) is straks overal te koop, natuurlijk ook in suspenseshop.com! De box gaat maar 19,95 kosten.
Tikken gaat natuurlijk over Charles en Rick en een gelukshorloge. Je leest er hier meer over. Horizonica gaat over twee groepen studenten die in een bos worden gedropt en moeten proberen de bewoonde wereld weer terug te vinden, waar zich een vreemde ziekte de kop op steekt… En in woensdag wordt een nieuw realityprogramma genaamd Camp Slasher uitzonden, waarin acht jongeren achtervolgt worden door een moordenaar. Als blijkt dat in het nachtelijke woud een echte psychopaat rondwaart is maar de vraag wie er voor de bijl gaat…
Halloweenavond
20 oktober 2008 Nog maar een paar nachtjes slapen en het is alweer Halloween! En dan is de Halloweenavond in Limburg niet iets dat je wilt missen! Klik hier voor meer informatie over deze avond, en reserveren kan natuurlijk ook!
Win een Jack Lance boek of de film Tikken!
20 oktober 2008

 

De Stephen King Fanclub organiseert op 15 november een inloopmiddag, waarbij King’s laatste boek ‘Na Zonsondergang’ te koop zal zijn. Ook hun nieuwe merchandise wordt geïntroduceerd op deze middag die om 14:00 begint in Nieuwegein. Je kunt via het gratis mailing magazine Kings Things een Jack Lance boek of de 3-disc Tikken winnen als je weet bij welk verhaal de hiernaast staande foto hoort! Voor meer info over de inloopmiddag zie de site.
Halloweenavond
12 september 2008

 

Er is meer bekend over de Halloween avond van 1 november a.s! Terwijl je in passende ambiance geniet van een subliem viergangen Halloweendiner verschijnt acteur Ron Roumen ten tonele, hoofdrolspeler in de korte speelfilm Tikken, naar een verhaal van Jack Lance. Deze avond is Roumen uitbater van restaurant Paradise Island. Ken je het verhaal “Eten met schoonmoeder”, te vinden in de verhalenbundel Scherprechter van Jack Lance, dan weet je dat deze eetgelegenheid een wel héél bijzondere menukaart heeft… Klik hier voor meer informatie over deze avond, en reserveren kan natuurlijk ook!
Halloweenavond
23 augustus 2008

 

 

De voorbereidingen voor een Halloweenavond zijn al begonnen! Reserveer 1 november alvast in je agenda en beleef een geweldig griezeldiner! Terwijl je geniet van een speciaal Halloweendiner in Veerhuys Tante Jet (Blitterswijck – Limburg) wordt een spannend verhaal van Jack Lance voorgedragen door Tikken-acteur Ron Roumen. Klik hier voor meer informatie over deze avond!
Pure Fantasy Jaarbundel III
31 juli 2008

 

Het verhaal Pas op voor de Stoplichtman is opgenomen in de Pure Fantasy Jaarbundel III, die op 1 augustus voor het eerst verkrijgbaar was op Castle Fest. Klik hier voor de verdere inhoud van de jaarbundel.
Vijand: een tipje van de sluier
25 juni 2008

 

Jack schrijft aan het boek Vijand, en een tipje van de sluier kan alvast worden opgelicht. Het gaat over Vince Reed, uit Californië, hij is een radiofreak en zendpiraat. Op een dag maakt hij contact met een radiostation uit het hiernamaals. ‘Ik leg je om,’ roept een stem dreigend. De stem is van een overledene en is voor Vince het begin van een queeste naar een eerder leven – toen hij Elijah Corbin was, een outlaw in het Wilde Westen. Ooit, in 1882, vond er in het plaatsje Hamilton een bloedbad plaats. Nu keert het verleden terug en lijkt de geschiedenis zich te herhalen… Slaap rustig nu het nog kan. Straks wordt Gene Zijde gewekt…
Nieuw online: JackLance.com
25 juni 2008 De Engelstalige site JackLance.com is helemaal vernieuwd!
Jack op Castlefest in Alphen a/d Rijn
14 juni 2008 Op 1, 2 en 3 augustus is Jack weer te vinden op het Castlefest in Alphen a/d Rijn. Natuurlijk verkoopt hij daar zijn boeken en kun je deze laten signeren!
Foreign Media Group boeken in de winkels!
4 juni 2008 De boeken van Foreign Media Group zijn nu verkrijgbaar in de winkel! Nu te koop bij supermarkten, tankstations en drogisterijen!
Heruitgaven bij Foreign Media Group
8 mei 2008

 

De vijfde titel bij de Foreign Media Group wordt het boek Hellevanger. Ook de covers zijn nu bekend! Zijn ze niet weer geweldig?! Op de boekenpagina’s kun je grotere versies van de cover bekijken. Vanaf juni te koop bij supermarkten, tankstations en drogisterijen!
Paravisie in juni met bel & win actie
8 mei 2008

 

In het juni nummer van ParaVisie (verschijnt eind mei) komt een bel & win actie waarbij lezers de boeken Wonderlijk maar waar I, II en III kunnen winnen die Ron schreef onder zijn eigen naam. Koop ParaVisie en bel!
Tikken weer in het theater en ook in de bioscoop?
8 mei 2008 Acteur Ron Roumen heeft serieuze plannen om met de theateruitvoering van Tikken later dit jaar het land in te gaan. Ook bestaat er een kans op een bioscoopvoorstelling van de film Tikken: Met Jochem ten Haaf en Ron Roumen. Nadere details op beide onderwerpen volgen later.
Heruitgaven bij Foreign Media Group
30 april 2008

 

Foreign Media Group gaat vijf titels van Jack/Ron heruitgeven, met nieuw omslag, voor verkoop in de zogeheten niet traditionele kanalen. De boeken komen dus niet in de reguliere boekhandel maar in supermarkten, tankstations, drogisterijen en dergelijke. Bij de heruitgaven van alle titels gaat het om hoge oplages. Zeker is dat Vuurgeest, Scherprechter, Nachtogen (Jack Lance) en Wonderlijk maar waar III (Ron Puyn) heruitgegeven worden en een vijfde titel wordt waarschijnlijk Hellevanger of Wonderlijk maar waar II – daarover moet nog worden besloten. We houden je op de hoogte en hopen de nieuwe covers spoedig te kunnen laten zien!
Elf Fantasy Fair
20 april 2008 Jack was te vinden op de Elf Fantasy Fair. Hij stond er in de kraam van Pure Fantasy voor de boekenverkoop en natuurlijk om boeken te signeren.
Het nieuwe boek van Jack!
21 maart 2008

 

Een etentje met mijn favoriete Nederlandse schrijver vanavond, levert het nieuwtje op dat het boek waar Jack ook mee bezig is op het moment, de titel Vijand heeft. Een goed oplettende fan weet dat we hier al eens eerder over hebben bericht, maar nu is Jack er echt aan begonnen. Hij heeft de plot op een rijtje en schrijft eraan verder. Dit is alles wat hij erover kwijt wil: ‘Slaap rustig nu het nog kan. Straks wordt Gene Zijde gewekt…’ Verwacht voorjaar 2009. Ook Zone schiet al heel op, Jack verwacht in juni klaar te zijn met schrijven aan deze titel, waarna er nog geredigeerd moet worden.
Nieuw op de site: waar is Jack?
21 maart 2008

 

Waar kun je Jack vinden? Om daar achter te komen kun je het gemakkelijkste even naar de evenementenpagina gaan, daar staan alle gelegenheden vermeld waar je Jack kunt vinden. Check met regelmaat, want zodra hij laat weten waar hij aanwezig is zetten we het erbij!
Ron over E-smoking
21 maart 2008 Ron schreef in de aktueel een heel stuk over de electrische sigaret. Als ‘oude verslaafde’ testte hij er enkele uit, samen met twee vrienden. Het artikel krijgt nog een vervolg. Het reeds geplaatste artikel kun je op deze website lezen. Klik op de plaatjes voor een vergroting.
Elf Fantasy op 18 en 19 april
18 maart 2008 Op 19 april zal Jack te vinden zijn op de Elf Fantasy fair, die op 18 april van start gaat. Hij zal te vinden zijn in de kraam van Pure Fantasy en zal ook hier zijn boeken verkopen en signeren. Kom gezellig langs!
Signeren op airport Weeze vrijdag 21 maart
18 maart 2008

 

Jack is op goede vrijdag, 21 maart, te vinden op het drukke airport Weeze tussen 14:00 en 17:00 uur. Hij zal daar een signeersessie houden en boeken verkopen. Dus als je op doorreis bent, of erheen gaat om vliegtuigen te spotten: spot ook Jack en neem een gesigneerd boek mee naar je bestemming!
Nieuw boek al in de maak!
29 februari 2008

 

Ron is na een lekkere vakantie in Dubai weer uitgerust teruggekomen in Nederland. En hij bracht goed nieuws mee! Ondanks dat Zone nog niet af is op dit moment, is hij alweer begonnen met het schrijven aan een nieuwe roman. Hoe die heet, of waar dat over zal gaan maakte hij nog niet bekend.
Jack nu ook op Wikipedia
12 januari 2008 Jack is nu ook terug te vinden op Wikipedia, de grootste vrije encelopedie.
Uitslag Unleash wedstrijd: Najaar 2007
6 januari 2008 Ron was, als altijd, weer present bij de uitslag van de Unleash wedstrijd. Het ging hier om de najaarseditie van 2007. Winnaars zijn geworden: Horror & Suspense: Fred Rabouw, Jean-Paul Colin en Thirza van Damme. Voor Fantasy & SF: Django Mathijsen, Sven de Keyser en Bianca Mastenbroek. Foto’s van die middag vind je, net als de totaaluitslag en de jury uitslagen HIER.
Share