Nieuws 2009

Oud Nieuws

 

Nieuwsblog 2010 t-m 2015 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

 

Het kan zijn dat sommige externe linken niet meer werken
ivm de ouderdom van de informatie.


 

december 2009 Vuurgeest Nieuws

Vuurgeest komt in geheel herziene uitgave bij Luitingh in april 2010! Hij kost je 17,95! Hiernaast kun je (klik erop voor een vergroting) zien hoe het boek in de voorjaarscatalogus van Luitingh staat aangeprijsd voor de boekhandel. De Duitse uitgave van Vuurgeest heet Höllenfeuer, en komt er zo uit te zien.

Nieuwe Site online!
20 november 2009 Eindelijk is het dan zover. De nieuwe, officiële Jack Lance.nl website is online! Er is prachtigs van gemaakt vind ik, en de websitebouwer heeft zelfs de Community van Jack een prominente link gegeven in het menu! We zijn ook rechtstreeks te vinden onder een nieuwe link http://fansite.jacklance.nl.

Graag maak ik ook van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat ook deze Communitywebsite een beetje zal gaan veranderen. Die aanpassingen zullen in de komende maanden plaatsvinden. Natuurlijk vind je straks nog steeds alles terug wat je nu ook kunt vinden, maar dan in een nieuwer jasje en soms een beetje anders. Omdat de officiële site nu online is heeft het bijvoorbeeld niet zoveel zin om fragmenten apart op te nemen, terwijl ze daar ook te vinden zijn, en een verwijzing dan net zo goed werkt. Maar uiteraard blijven we DE Communitysite van Jack, want we blijven gewoon fans van de schrijverij van Jack en Ron natuurlijk!

Luitingh omslag voor Vuurgeest
16 november 2009 Dit is ‘m dan, het eerste boek van Jack bij uitgeverij Luitingh, Vuurgeest! Uiteraard is het herzien en er nog weer beter op geworden! Het wordt verwacht in april 2010.
Just Publisher hardcover van WmW!
30 oktober 2009 Het eerste deel van Wonderlijk maar waar uit bij Just Publishers, is verschenen en verkrijgbaar!!
Just Publisher hardcover van WmW!
21 september 2009

 

In oktober komt de nieuwe hardcover van het eerste deel van Wonderlijk maar waar uit bij Just Publishers, zo hebben zij aangekondigd in hun catalogus. Wonderlijk maar waar zal 17.95 gaan kosten en het ISBN is 9789089751225.

Zoals in juni vermeld, heeft Just Publishers de titels van Ron Puyn onder hun hoede; de Jack Lance titels vallen onder Luitingh. Er gaat veel veranderen nu hij bij de grote uitgeverijen is aangesloten; niet alleen voor Ron/Jack zelf, maar ook voor de website. Zo zal o.a. ook een nieuwe (professionele) site in de lucht komen. De Communitysite wordt natuurlijk via de nieuwe site ook bereikbaar gemaakt, dus wat dat betreft hoef je niks te missen! Ron/Jack is nog steeds hard aan het werk om Zone en Vijand, die op een nog nader te noemen datum bij Luitingh zullen verschijnen. Klik op de foto voor een groter (leesbaar) exemplaar.

Unleash Award: win 1000 euro !
12 augustus 2009 Adrian Stone Prijs van duizend euro voor winnaar Unleash Award Fantastische schrijfwedstrijd biedt ‘supergrote’ hoofdprijs!

Eens per jaar kunnen schrijvers hun ganzenveer opnemen en strijden om de hoogste eer: het winnen van de Unleash Award; dé schrijfwedstrijd georganiseerd door Pure Fantasy en Suspensestory. De komende jaren kunnen deelnemende auteurs – naast een sculptuur en de eer – ieder jaar ook nog eens een fikse geldprijs winnen: duizend euro. Met dank aan fantasy-auteur Adrian Stone. De Unleash Award is ontstaan uit een samenvoeging van eerdere schrijfwedstrijden georganiseerd door suspensestory.com (de uitgeverij van auteur Jack Lance) en Pure Fantasy, hét kwartaalblad voor korte afgeronde fantastische verhalen; een initiatief van auteur Alex de Jong. Stone, auteur van de succesvolle reeks Profeet van de duivel, Zoon van de duivel en Ziel van de duivel (uitgegeven bij Luitingh Fantasy) wil hiermee aanstormend talent een hart onder de riem steken. ‘Deze verhalenwedstrijd ondersteunt, net als het magazine Pure Fantasy, schrijftalent in het fantastische genre en geeft nieuwe auteurs een opstapje naar een breder publiek’, aldus de auteur, die in het dagelijkse leven als Ad van Tiggelen door het leven gaat. De Unleash Award (kortweg UA) is een schrijfwedstrijd voor de genres fantasy/SF en horror/suspense, met ieder jaar een deadline aan het einde van het jaar (31 december; 00.00 uur). Schrijvers mogen maximaal twee verhalen van ieder niet meer dan zesduizend woorden inzenden. ‘Zij maakten de afgelopen jaren al kans op leuke geldprijzen en dongen mee naar de eer om de grote winnaar van de UA te worden’, aldus organisator Ron Puyn die onder de auteursnaam Jack Lance furore maakt. Inmiddels is hij onder contract bij uitgeverij Luitingh, en verschijnen zijn boeken daar vanaf 2010. Ook verschijnt Jacks werk vanaf 2010 in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en ziet een Tsjechische vertaling het levenslicht. ‘Met deze superhoofdprijs zal onze wedstrijd nog meer aan populariteit winnen’, denkt Pure Fantasy-uitgever (en eerste Nederlandse Elf Fantasy Award-winnaar) Alex de Jong, die deelnemende auteurs als vanouds ook de kans biedt om in Pure Fantasy te verschijnen. Daarnaast biedt De Jong aanstormend Nederlandstalig schrijftalent met zijn uitgeverij Books of Fantasy een opstapje in de wereld van de fantasy. ‘Een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door buitenlandse auteurs. Maar wedstrijden als de UA bewijzen dat er ook volop Nederlandstalig schrijftalent bestaat’, aldus De Jong, die tot zijn grote genoegen constateert dat talent, opborrelend vanuit de schrijfwedstrijden, inmiddels ook de weg naar Nederlandse uitgeverijen heeft gevonden. Zie voor info over de wedstrijd: www.unleashaward.nl.

Boeken van Jack via uitgeverij Luitingh!
8 juli 2009 Jack heeft zojuist een contract getekend bij uitgeverij Luitingh! Dit is een MEGA doorbraak voor een Nederlandse schrijver! Jack is de eerste Nederlander in het fonds van Luitingh, waarin ook bekende namen zitten zoals Stephen King, CLive Barker, Dan Brown en Dean Koontz. Wel schoven eerder al schrijvers Ad van Tiggelen en Thomas Olde Heuvelt aan bij Luitingh Fantasy, ook een imprint van Luitingh-Sijthoff. Jack’s eerste titel bij Luitingh is een heruitgave van Vuurgeest, die naar verwachting in het voorjaar van 2010 verschijnt. Jack schrijft momenteel aan drie nieuwe romans, met de werktitels: Zone, Vijand en Gezanten. Deze romans vorderen goed, maar wanneer deze zullen gaan verschijnen is nog niet bekend. Hoe dan ook zijn we superblij voor Jack en wensen hem natuurlijk heel veel geluk en voorspoed toe. Maar voor nu eerst:

GEFELICITEERD!

Boeken van Ron via uitgeverij Just Publishers
30 juni 2009 Ron heeft een contract getekend met Just Publishers (een uitgeverij die onderdeel is van de Foreign Media Group): ze gaan de wonderlijk maar waar boeken opnieuw uitgeven. In oktober komt de eerste uit. Er is een groot verschil met uitgeverij COB, waardoor de boeken o.a. bij kruidvat en benzinepompen te verkrijgen waren. Via Just Publishers zijn de boeken gewoon bij de boekhandel verkrijgbaar.

En ik kan je verklappen dat, als alles meezit, er zeer binnenkort meer nieuws zal volgen over uitgevers!

Jack is ‘nog maar net begonnen’!
1 mei 2009 Jack geeft aan dat zijn nieuwe werk goed vordert: hij schrijft momenteel nog aan de roman Zone en zal daarna meteen verder gaan met twee nieuwe romans. De werktitels daarvan luiden Vijand en Gezanten. Jack zelf zegt: ‘Ik ben enige tijd een beetje uit beeld geweest. In die tijd heb ik als auteur een groeiproces doorgemaakt. Maar die periode is nu echt voorbij. Ik ben weer heel druk aan het schrijven en nog lang niet klaar met mijn boeken – sterker, ik heb het gevoel dat ik nog maar net ben begonnen!’ Jack is in gesprek met verschillende partijen over het (her)uitgeven van bestaande en nieuwe boeken. Dit betekent dat eerder gemelde verwachtingen wanneer nieuw werk verschijnt bijgesteld dienen te worden. Natuurlijk houden we je daarvan op de hoogte: check deze site regelmatig voor nieuwe ontwikkelingen, want er staat een hoop op stapel!
Vuurgeest als luisterboek!
26 april 2009 Behalve verschillende verhalen uit het boek Nachtogen (opgenomen op de audiocd’s bij de DVD Tikken) is nu ook Vuurgeest als luisterboek opgenomen. Vanaf begin mei is het luisterboek in de shop van suspense story verkrijgbaar. De cd heeft een speelduur van maarliefst 7:57:27! Musthave!!!
Jack Lance ook in Korea?
5 april 2009

 

Een vertaling van Vuurgeest ligt momenteel bij maar liefst bij 3 Koreaanse uitgeverijen. Zij hadden veel interesse in het boek en gaan kijken of zij het gaan uitgeven. Het ziet er vreemd uit, zoals je hiernaast kunt zien.
Vertaling in Tsjechië door beroemdheid
25 maart 2009 Het is bekend geworden dan de Tsjechische vertaling wordt gedaan door Pavel Medek. Dit is in eigen land een bekendheid: hij is namelijk ook de vertaler van de Tsjechische Harry Potter boeken. Dus niet zomaar een vertaler, maar iemand met naam en faam die met het boek van Jack aan de slag gaat. Eind dit jaar zal het boek in Tsjechië te lezen zijn.
Jack Lance in 2009!
1 januari 2009 Ron/Jack begint het nieuwe jaar goed, met de vooruitzichten om uitgegeven te worden in Tsjechië en Duitsland. Na een heel spannend 2008, volgt nu een spannend 2009, want welke andere landen zullen nog gaan volgen? Voor Nederland staat in elk geval een nieuw boek in de planning. Jack schrijft momenteel nog aan het verhaal ‘Zone’ dat gaat over vlucht 582. Het vliegtuig stijgt op van LAX airport in Los Angeles. Sydney is de bestemming van deze Oceans Airways 747-400. De meer dan driehonderd passagiers zijn vreemden voor elkaar. Samen echter ondergaan ze de verschrikkingen, hoog boven de onmetelijke Pacific. Er doen zich vreemde verschijnselen voor… en dat is nog maar het begin van de nachtmerrie. In januari gaat Jack ook eerst even genieten van een welverdiende vakantie, hij gaat vliegen, dus hopelijk niet met een vliegtuig van Oceans Airways! En daarna hard aan de slag om ‘Zone’ af te maken!
Share