Korte verhalen in een verhalenbundel

Af en toe verschijnt er wel eens een compleet kort verhaal van Jack in een bundel met andere schrijvers. Welke verhalen in welke bundels zijn opgenomen vind je hieronder.

Late Leveringen | Pas op voor de Stoplichtman
Scherprechter (de) | Surya | Weggedood

Titel boek:
Pure Fantasy Jaarbundel III
ISBNnummer:
978-90-812882-4-8
Uitgegeven door:
Pure Fantasy
Uitgegeven in:
2008
Uitgave vorm:
paperback
Genre:
Griezelverhalen voor volwassenen
Geïllustreerd door: Henning Janssen, Jos Weijmer, Iris Compiet, Melchior van Rijn en Suzan Bongers
pfjaarbundel3_scherprechterTitel verhaal: Pas op voor de Stoplichtman

Caren en Simon gaan een avondje op stap. Ze rijden door een rood verkeerslicht. En ze waren nog zo gewaarschuwd voor de Stoplicht Man…

Inhoud:
15 korte verhalen van evenzoveel schrijvers die dat jaar bij Pure Fantasy magazine in de belangstelling stonden.

Andere auteurs in deze bundel:
Tais Teng, Peter Schaap, W.J. Maryson, Thomas Olde Heuvelt, Jaak Boekenstein, Jack Lance, Bianca Mastenbroek, Rianne Lampers, Saskia Appel, Jos Wijmer, Fred Rabouw, Ad van Tiggelen, Martijn Lindeboom, Thirza Meta en Alex de Jong

Bijzonderheden:
Het verhaal is eerder gepubliceerd in De Engelensprong, een CD Luisterboek en de bundel Nachtogen.

 

Titel boek:
Pure Fantasy 18+
ISBNnummer:
geen
Uitgegeven door:
Pure Fantasy
Uitgegeven in:
2010
Uitgave vorm:
softcover (onder) en hardcover (boven)
264 blz
Genre:
Sexy verhalen
Omslagillustratie door: Romano Molenaar

Dit verhaal is (nog) niet uitgegeven in een andere verhalenbundel.

pf19_surya_hcTitel verhaal: Surya

Met 8 pagina’s een kort verhaal! Dit is een stukje van wat Jack erover zegt in het voorwoord: Dubai is en blijft een fascinerende stad. En ook Dubai International Airport heeft, met al zijn goud en glitter, iets spectaculairs. Enige nadeel is de drukte rond middernacht. Dan sta je tot je een ons weegt in een van de lange rijen voor de tweeëndertig paspoortcontrolebalies. Gelukkig kan in Dubai álles voor je geregeld worden. De fast track bestaat echt. Je wordt bij de sluis van je vliegtuig opgehaald, je mag op een karretje plaatsnemen en je hoeft nergens voor te wachten. Mijn begeleidster, die keer dat ik van deze dienst gebruikmaakte, was een lief, petite Aziatisch meisje, in een kanariegeel uniform en met een stralende glimlach. Ze vertelde dat ze iedere nacht dienst heeft en werkt van zonsondergang tot zonsopgang. “Als een vampier,” voegde ze er schalks aan toe. Op dat moment wist ik dat ik daar ooit een verhaal over zou schrijven. … jl_surya_purefantasy_19Uiteindelijk werd het een verhaal over een gevaarlijke verleidster. Bij zo’n schoon meiske/monster hoort een passende prooi. Een celibataire priester werd het. … Door de opening van een nieuwe terminal is het probleem van de lange rijen voor paspoortcontrole grotendeels voorbij. De Surya’s aldaar hebben minder werk. Maar die ene Surya die ik mocht ontmoeten, zal ik niet snel vergeten.

Inhoud:
19 verhalen van 18 verschillende auteurs. Het zijn ondeugende, spannende, sexy en erotische verhalen en plaatjes. Pure Fantasy 18+, want het echte leven is al saai genoeg.

Andere auteurs in deze bundel:
Bianca Mastenbroek, Jaap Boekestein, Anaid Haen, Django Mathijsen, Marjoke Linckens, Jack Schlimazlnik, Tais Teng, Nehmoura, Frank Norbert Rieter, W.J. Maryson, Claudia van Arkel, Alex de Jong, Corrie Eelkema, Cocky van Dijk, Stan Nicholls, Terry Bisson en Eddy C. Bertin.

Bijzonderheden:
De vele illustraties van verschillende illustratoren!

 

Titel boek:
Horrorarium
ISBNnummer:
ISBN-10:
90-806345-9-X
ISBN-13:
978-90-806345-9-6
Uitgegeven door:
Suspense Publising
Uitgegeven in:
2006
Uitgave vorm:
paperback 192 blz
Genre:
Griezelverhalen voor volwassenen
Omslagillustratie door: Bruno Dermaux
Model: Daniëlle Nillesen
Bodypaintartist: Patricia van den Dungen
Met dank aan: Maskerade (www.maskerade.org)
horrorariumTitel verhaal: Late Leveringen

Het speelt zich af in Fernhill, de woonplaats van Jason en Kayla Evans en gaat over de beroemde schrijver Richard Hawthorne die, zoals je wellicht weet uit Vuurgeest, daar ook woont. Laat op een avond gaat de deurbel bij Richard. Een jonge vrouw staat op de stoep, voor een grote bestelwagen van het koeriersbedrijf Late Leveringen, en ze eist een ‘levering’. Richard heeft geen poststuk dat bezorgd moet worden, maar zij neemt daar geen genoegen mee…
In Fernhill blijven vreemde dingen gebeuren rondom de postbezorging aldaar (in Vuurgeest was dit ook al het geval)…

Inhoud:
Een voorwoord van Dean Koontz, 7 verhalen en 2 essays.

Andere auteurs in deze bundel:
Johan Deseyn, Thomas Olde Heuvelt, Bavo Dhooge, Eddy C. Bertin, Gerhard Hormann, Nico De Braeckeleer. Achterin het boek is ook Jacks korte verhaal “Tikken” opgenomen, dat is verfilmd en op DVD uitgebracht.
Inmiddels is het verhaal Late Leveringen ook verfilmd als shortmovie.

Bijzonderheden:
Het verhaal is ook opgenomen in het boek Scherprechter (de). Het boek werd voor het eerst gepresenteerd op de Midwinter Fair, december 2006. Je kon toen met het covermodel op de foto.

 

Titel boek:
Duistere Parels
ISBNnummer:
90-806345-8-1
Uitgegeven door:
Suspense Publising
Uitgegeven in:
mei 2006
Uitgave vorm:
paperback 300 blz
Genre:
Thriller/Horror
Omslagillustratie door: Wesley v/d Plas
duistere parels225Titel verhaal: Scherprechter

Zara en Tim komen terecht op de enige autoweg waar niemand de maximum-snelheid durft te overtreden. Ze keren huiswaarts na een feestje. Het is diep in de nacht. Tim, achter het stuur, rijdt te hard. Het is gelijk de laatste keer dat hij de maximum snelheid overtreedt…

Inhoud:
19 korte verhalen van evenzoveel schrijvers uit Nederland of Belgie.
Huiver mee met de fantasieën van de beste Nederlandse en Vlaamse auteurs, in een collectie griezelige verhalen om wakker van te liggen. Ieder verhaal neemt je mee naar vreemde oorden, mysteries en nachtmerries.
En elk van deze Duistere Parels wil maar één ding… Jouw angst…

Andere auteurs in deze bundel:
Alex de Jong, Anko van der Woude, Benny Wouters, Briggitte van Perlo, Carolijn Jansen, Frank van der Meijden, Harald Timmer, Karlien van Houtte, Kees Krick, Leander Rowan, Marcel Robin Roeleveld, Mark Bast, Miranda van der Velden, Nico de Braeckeleer, Peter Peek, Saskia Appel, Theo Barkel en Thomas Olde Heuvelt.

Bijzonderheden:
Het verhaal is ook opgenomen in het boek Scherprechter.

Titel boek:
Pure Fantasy Jaarbundel
ISBNnummer:
90-808244-4-5
Uitgegeven door:
Pure Fantasy
Uitgegeven in:
2006
Uitgave vorm:
paperback
Genre:
Griezelverhalen voor volwassenen
Omslagillustratie door:
Joe Calkins
pfjaarbundel_weggedoodTitel verhaal: Weggedood

Sebastiaan is helemaal in zijn hum met zijn nieuwe autonavigatiesysteem. Tot hij in de gaten krijgt waar het hem naartoe brengt. Opeens verscheen op de routekaart van zijn navigatiesysteem het doodshoofdje. Kleine en lege zwarte oogkassen, een gat waar eens een neus had gezeten, een liploze mond.

Inhoud:
19 korte verhalen van 20 schrijvers die dat jaar bij Pure Fantasy magazine in de belangstelling stonden.

Andere auteurs in deze bundel:
Peter Schaap, Tais Teng, W.J. Maryson, Jaap Boekestein, Alex de Jong, Sjoerd Vosse, Cornelis Alderlieste, Sanne de Ruiter, Sarah de Waard en Cindy Baars, Auke Pols, David Stoks, Mark Bartels, Mark Laurence, Thomas Olde Heuvelt, Anko van der Woude, Lou Anders, Douglas Smith, Christopher Stires en Bruce Holland Rogers.

Bijzonderheden:
Het verhaal is ook opgenomen in het boek Scherprechter.

Share