Tikken

Bannertikken

 een dag op de set | Cameo van Jack | Sound | Theater | Theaterpremière

Tikken is een verhaal uit Nachtogen en verzamelbundel Horrorarium.
Rick heeft het gelukshorloge van de overleden Charles in bezit. Charles heeft hem in een dronken bui eens gezegd: “Zolang het horloge tikt, tikt mijn hart”. Het horloge stond stil op de tijd dat Charles overleed. Zou het horloge nu ook Rick geluk bezorgen?

DVD bijzonderheden:

tikken150x225

Naast de DVD met de film, achter-de-schermen, tikken-als-theater-documentaire-, een interview met Jack Lance en de Fanclub / Community (!) en de soundtrack, zitten er ook twee luister CD’s in met verschillende, door Ron Roumen voorgelezen Jack Lance verhalen in het pakket.

  • Tikken (inclusief twee CD’s audioboeken)
  • NederHorrorBox (exclusief audioboek) met ‘Horizonica’ (de eerste Nederlandse zombiefilm) en ‘Woensdag’ (eerste Nederlandse slasherfilm) – november 2008.

Luisterboeken van Tikken zijn voorgelezen door Ron Roumen.

Luisterboek CD 1 (72.27 minuten)

  1. Tikken (uit: Nachtogen)
  2. Eten met schoonmoeder (uit: Scherprechter)
  3. Raadsvergadering (uit: Scherprechter)
  4. nederhorror_225x170De vroege begrafenisondernemer (uit: Scherprechter)

Luisterboek CD 2 (74.07 minuten)

  1. Het gezonde leven (uit: Scherprechter)
  2. Weggedood (uit: Scherprechter)
  3. De vreemde gast van Archibald McPherson (uit: Nachtogen)
  4. Begraven (uit: Nachtogen)

De filmopnames waren in november 2006.

Duur: ongeveer 30 minuten
Producent:  Robin Peeters van Mosasaurusfilm
Cast:  Jochum ten Haaf als Charles
Ron Roumen als Rick
Bijzondere urls & links: IMDB pagina
2015 Als er weer een nieuwe verhalenbundel van Nachtogen uitkomt, zal ook het verhaal Tikken weer in deze bundel worden opgenomen. Alle bundels waar het verhaal instond zijn uitverkocht.
2008 De film (exclusief audiobooks) is nu ook te vinden in de NederHorrorBox, waarin ook Horizonica en Woensdag te vinden zijn.
10 augustus 2007 Wat ik nu toch weer mocht meemaken! Vandaag ben ik geïnterviewd over de Jack Lance Fanclub en over de schrijver… en dat komt op de DVD als een van de extra’s! Het was best wat eng, maar ook heel erg leuk, omdat Jack’s poes Minoes hele leuke geluidjes maakte en dus mocht ze even op schoot voor een close-up en een prrrr ^..^! Ben benieuwd wat ervan op de DVD komt te staan natuurlijk!En dan ook gelijk het klapstuk meegemaakt: een montage van Tikken gezien, die bijna af is nu! Er moeten nog wat geluidjes worden toegevoegd of een scène op een andere plek gezet worden, maar hij dan issie echt af. En hij is zo spannend geworden! Wat een prachtige casting is dit geweest van Jochem ten Haaf en Ron Roumen! De karakters passen echt helemaal bij Rick en Charles. Ik zat daar met een beklemd gevoel van spanning een halfuurtje op de bank en was de hele wereld vergeten. Er zitten wat schrikmomenten in die je niet verwacht, wat onverwacht camerawerk van Robin Peeters en het verhaal is alle recht toegedaan. Het is echt kei, keigaaf! Ik kan bijna niet wachten: het mediapakket wordt begin oktober verwacht..
22 juli 2007  De coverband JinkX maakte de soundtrack voor de verfilming van Tikken. Het heet Ticking en komt als extra feature op de DVD te staan. Het is een mooi nummer, dat goed bij de film past! JinkX heeft een eigen website, waar je meer informatie over hen kunt vinden.JinkX_groepsfoto
18 maart 2007

bandjinkx 

Zojuist op verzoek van Robin Peeters van Mosasaurusfilms en van schrijver Jack Lance, de trailer van de film ‘Tikken’ bekeken. De spanning spat van je beeldscherm! Ik mag er nu verder nog niets over zeggen, maar als ik wat je te zien krijgt in de trailer (binnenkort komt deze voor iedereen online en vind je de link natuurlijk ook weer op de Jack Lance Fanclubwebsite) en wat ik gezien heb op de set bij elkaar op tel, dan beloofd dit alleen maar veel goeds, en heeft Robin Peeters er werkelijk een  kunststukje van gemaakt! Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar de film, die dit voorjaar nog wordt verwacht op DVD, zeker na het zien van deze trailer!
6 maart 2007 Het gaat nu opschieten met de film, aldus Jack. De trailer zal een dezer dagen online gaan komen, en de DVD zal dan niet lang meer op zich laten wachten. Regisseur Robin Peeters is bezig met ’the making of’ die ook op de DVD terug te vinden zal zijn. De credits voor de film zijn bekend.
11 december 2006 ronopset2Op de vraag hoe het de laatste filmdag van Tikken is gegaan, vertelde Jack: ‘Wat ben ik blij dat ik niet ziek in bed lig… Ik had dus die cameo in Tikken en vandaag moesten we filmen op een begraafplaats. Sta ik daar in alle vroegte, toen de regisseur besloot om het te laten regenen – ergo: achter me stond een enorme brandweerwagen en een spuitgast die me ongenadig nat spoot (om in de film te laten zien dat het écht regende). Maar goed, dezelfde ontberingen golden voor de overige figuranten. Koud dat het was… ik begin pas nu een beetje op te warmen… Een horrorfilm maken is dus lijden… Maar ik zou het zo weer doen hoor!’
december 2006 Ook de theaterproductie is gepland! In april hoopt men met het stuk op de planken te staan.26 november 2006 Vandaag ben ik op de filmset geweest en maakte daar een groot gedeelte van de tweede draaidag mee. Het is een geweldige ervaring om dit eens mee te mogen maken, en een van de beste verhalen van Jack verfilmd te zien worden… natuurlijk maakte ik een uitgebreid verslag van de Filmdag!
  19 oktober 2006 25 en 26 november zijn de eerste twee filmdagen gepland in Sittard en Stein (Limburg). Een derde dag staat gepland in december.
oktober 2006 horrorariumIn de verzamelbundel Horrorarium staat het korte verhaal “Tikken” ook gepubliceerd en daarbij staat vermeld dat de DVD begin volgend jaar wordt verwacht. Ook zullen er enkele luisterverhalen op de bijgeleverde CD te vinden zijn. Bedoeling is dat eind november het filmen van start gaat en de fanclub hoopt daarbij aanwezig te kunnen zijn!
12 mei 2006 De schrijver zal zelf in beeld komen in de verfilming, en heeft een heuse cameo! Hij heeft geen tekst, maar zal in de film te zien zijn. De fanclub is uitgenodigd (datum nog niet bekend) om mee te komen kijken op de set. We houden je op de hoogte!
15 februari 2006 robin2Jack meldde dat de film definitief doorgaat! Hij heeft dit goede bericht doorgekregen van Bridge Entertainment Group. Robin Peeters gaat verfilmen. Jack heeft beloofd zijn best te doen de fanclub ook op de set uitgenodigd te krijgen, zodat we uit de eerste hand verslag kunnen doen van de vorderingen!
5 januari 2006 Jack meldde ons dat de filmmakers het oog hebben laten vallen op het verhaal Tikken, uit hetzelfde boek Nachtogen. Bridge Entertainment Group (www.bridgeonline.nl), is de maatschappij met interesse. De Nederlandse filmmaker Robin Peeters bekijkt op dit moment of het verhaal verfilmd kan gaan worden.

Cast en crew:

Charles Jochum ten Haaf
Rick Ron Roumen
Martha Vivian Lataster
John Hans Kiggen
Mick Walther Odekerken
baas Ton Ursem
politieagent Mario Bocken
Freddy de barman Cor Bastiaans
zoon Charles Pelle Brouwers
dochter Charles Guus Odekerken
serveerster Janneke Bocken
politieagent Ton van Lent
politieagent Hub Beugels
man aan bar # 1 Wiel Mulders
man aan bar # 2 Nic Delil
man aan bar # 3 Theo Adenzee
man aan bar # 4 Tom Bloem
man aan bar # 5 Eric Peeters
Regie en productie Robin Peeters
Scenario Robin Peeters
Jack Lance
Uitvoerend Producenten Ron Puyn
Thom Puyn
Line Producer Peter Voestermans
Muziek Mark Pütz
Casting Metron Theaterproducties
Makeup en kostuums Mascha Schmeitz
Geassocieerd Producent Ron Roumen
Fotografie Robin Peeters
Antoine van Kaam
Geluid Koos Behrtel
Montage Kirian Liebling
Locatie Assistent Theo Aldenzee
Grip- en lichtfaciliteiten Mounttec Eindhoven
Egripment Eindhoven
Mosasaurusfilm
Met speciale dank aan Kringloop Bis Bis Sittard
Inverdo Verpakkingen
Durlinger Sittard
Brandweer Sittard
Politie Limburg Zuid
GGD Westelijke Mijnstreek
Rochushoeve Stein
Limburg Hair
Huub Schepers
Martin Mols Juwelier
Uitvaartcentrum Daemen
Chrissy van der Haven
Share