Wat is de Jack Lance Community

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Jack Lance Community is op 25 mei 2004 opgericht door ondergetekende, en sindsdien hou ik deze website bij. Ik ben na het lezen van de eerste twee verhalen in “De Engelensprong” namelijk gelijk verslaafd geraakt.

Met het eerste boekje kwam ik in aanraking omdat ik als webmaster, verbonden aan www.stephenking.nl, ook verwijzingen maak naar andere schrijvers in de trant van Stephen King. Zo kwam ik in contact met Jack Lance, zowel persoonlijk als met zijn boeken.

Toen bleek dat Jack Lance nog geen website had, was ik daar erg verwonderd over en heb gevraagd om de medewerking van de schrijver om een Community op te starten. Hij vond het een vreemd maar leuk idee beloofde zijn volledige medewerking te geven, en dat doet hij al vanaf 2004. Wat wil je nog meer als Community?! En het leuke is: hij gaat alleen maar nog beter schrijven!

Door het nauwe contact met Ron/Jack word ik telkens op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en kan daardoor gemakkelijk voorzien in een behoefte van de vele fans die Jack Lance of Ron Puyn inmiddels al kennen: namelijk alles willen weten over deze auteur en zijn schrijfsels. Als grootste fan mocht ik o.a. de filmset en het theaterstuk van Tikken (2007) en Red Pumps (2016) bezoeken, was aanwezig op de première van Night Eyes in Hilversum (2015) en help achter de kraam bij de evenementen waar Ron/Jack naar toe gaat: Castlefest, Elf-fair, Halloweenavonden en de boekenmarkt in Deventer.

Vanaf 2004 tot eind 2009 bestond Jacklance.nl alleen als fanclubsite. Toen Ron/Jack de grote doorbraak heeft gemaakt naar een gerenommeerde uitgeverij als Luitingh (en diverse uitgevers in het buitenland) is er een nieuwe, meer commerciële auteurswebsite gemaakt – deze wordt met regelmaat geupdate, dus als je informatie zoekt over de nieuwe boeken of films kun je ook prima daar terecht. De Community heeft een prominente link op deze professionele site zodat niemand de wat uitgebreidere informatie die je juist als fan wilt hebben, en waarop op een commerciële website geen plaats is, hoeft te missen!!

In 2017 besloten we op Facebook ook wat dieper in te gaan op andere suspense boeken. Die informatie vind je dus alleen daar, en het betreft aanraders of interessante artikelen die gaan over boeken met een suspense (bovennatuurlijke) inval.

Ik hoop dat je, net als ik, heel veel plezier beleeft aan onze facebookpagina, de website en de boeken en verhalen!

Chrissy

Share